Skip to main content

Επαφές για πιο στενή συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης με Νορβηγία

Ο Σπύρος Πέγκας επισήμανε τις προσπάθειες της διοίκησης για τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα, μέσω της δημιουργίας της Θερμοκοιτίδας

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Jørn E. Gjelstad, είχε χθες, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, στο Δημαρχείο.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως τα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχονται μέσω της ΕΕ, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, αλλά και της ίδιας της Νορβηγίας, με στόχο την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή σε οικονομικά, γεωπολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Ο Σπύρος Πέγκας επισήμανε τις προσπάθειες της διοίκησης του Δήμου όσον αφορά τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα, μέσω της δημιουργίας της Θερμοκοιτίδας, OK! Thess, καθώς και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct, και την ανάγκη να δοθούν κίνητρα για την παραμονή των νέων επιστημόνων στη χώρα.

Από την πλευρά του ο κ. Gjelstad εκδήλωσε την πρόθεσή του να διερευνηθούν περαιτέρω οι δυνατότητες συνεργασίας, με στόχο την τόνωση των οικονομικών, επιχειρηματικών, εκπαιδευτικών και τουριστικών σχέσεων των δυο χωρών.

Παρών στη συνάντηση ήταν ο Επίτιμος Πρόξενος της Σουηδίας – Δανίας - Νορβηγίας, Ιωάννης Ακκάς.