Skip to main content

Επανακατέθεσαν στον ΕΦΚΑ τον μποναμά Τσίπρα οι βουλευτές

Πυρά του υπουργείο Εργασίας κατά της Νέας Δημοκρατίας για όσα ειπώθηκαν για την καταβολή του έκτακτου βοηθήματος σε Μηταφίδη και Μπαλαούρα

Βολές στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύει το υπουργείο Εργασίας σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για καταβολή του έκτακτου βοηθήματος στους συνταξιούχους, που εισέπραξαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Μηταφίδης και Μπαλαούρας.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, η καταβολή της έκτακτης οικονομικής παροχής σε περιορισμένο αριθμό βουλευτών οφείλεται στην αυτοματοποιημένη διαδικασία χορήγησής της και βουλευτές οι οποίοι διαπίστωσαν την κατάθεση τέτοιων ποσών στους λογαριασμούς τους, τα επανακατέθεσαν σε λογαριασμούς του ΕΦΚΑ.

«Ενώ η οικονομική αποδοτικότητα και η επίτευξη πλεονασμάτων του ΕΦΚΑ ενισχύουν τη βιώσιμη προοπτική της κοινωνικής ασφάλισης, και τούτο αποτελεί την κυρίαρχη είδηση των ημερών, κάποιοι επιχείρησαν να θέσουν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης την καταβολή του βοηθήματος του Δεκεμβρίου σε βουλευτές, και μάλιστα εν αγνοία τους, σαν να επρόκειτο για σκανδαλώδη ευνοϊκή μεταχείρισή τους», σχολιάζεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, κριτική ασκείται για «όσοι επέλεξαν να μην ψηφίσουν υπέρ της ενίσχυσης των συνταξιούχων, και ειδικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» καθώς, σύμφωνα με το υπουργείο, επιχειρούν ανά διαστήματα ανεπιτυχώς να απαξιώσουν την κοινωνική σημασία της παροχής αυτής.

Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη οικονομική παροχή προς υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού, ανήλθε σε 629.483.000 ευρώ και δόθηκε σε 1.577.503 συνταξιούχους.