Skip to main content

Επαναξιολόγηση νόμου Παπουτσή για ακτοπλοΐα

Την επαναξιολόγηση του νόμου Παπουτσή για την ακτοπλοΐα, την είσοδο ορκωτού λογιστή στο ΝΑΤ και τη συμφωνία ΟΛΠ και εργαζομένων ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Την επαναξιολόγηση του νόμου Παπουτσή για την ακτοπλοΐα, την είσοδο ορκωτού λογιστή στο ΝΑΤ και τη  συμφωνία ΟΛΠ και εργαζομένων ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Όπως τόνισε η κ. Κατσέλη, «ο ΟΛΠ καταρτίζει νέο επενδυτικό πρόγραμμα ώστε να ξαναβρεί το λιμάνι του Πειραιά τη θέση του στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι διοικήσεις του ΟΛΠ και των σωματείων των εργαζομένων έχουν συντάξει πρακτικό συμφωνίας, ενώ συνεχίζεται η συζήτηση του υπουργείου Οικονομίας, ΣΕΠ με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα φορολογικά προνόμια που έχουν οι Κινέζοι».

Για την ακτοπλοΐα η υπουργός είπε ότι στο αναμορφωμένο ΕΣΠΑ υπάρχουν δράσεις για τον θαλάσσιο τουρισμό την ακτοπλοΐα και τα λιμάνια. «Μέσω του ΕΣΠΑ», πρόσθεσε, «θα μειώσουμε το κόστος των θαλασσίων συγκοινωνιών στις άγονες γραμμές». Επίσης είπε ότι η ΕΕ δίνει την δυνατότητα να επιδοτηθούν τα εισιτήρια είτε η κατασκευή πλοίων. «Εμείς στρεφόμαστε στην κατασκευή πλοίων, ώστε να στηρίζουμε τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και τις θέσεις εργασίας», υπογράμμισε η κ. Κατσέλη.

Σε ό,τι αφορά στον νόμο Παπουτσή η υπουργός είπε ότι «είναι καλός πρέπει όμως να επαναξιολογηθεί, γιατί οι συνθήκες αλλάζουν και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό». Για την ποντοπόρα ναυτιλία η υπουργός τόνισε ότι πρέπει να ενδυναμωθεί η ελληνική ναυτιλία και να στηριχθεί η ελληνική σημαία γιατί είναι εθνικό ζήτημα.

Τέλος, για το ΝΑΤ η κ. Κατσέλη είπε ότι «πρέπει να κλείσουν οι εκκρεμότητες του παρελθόντος. Θα μπει ορκωτός λογιστής και θα κλείσουν τα βιβλία. Στόχος είναι η σύγχρονη και σωστή διαχείριση του ταμείου».