Skip to main content

Επαναξιολόγηση του φορολογικού ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

Να επαναξιολογηθούν τα «εξοντωτικά φορολογικά μέτρα σε βάρος της ακίνητης ιδιοκτησίας, ψύχραιμα και χωρίς δογματισμούς και να καταργηθεί ότι είναι αντιπαραγωγικό και επιζήμιο» ζητάει η ΠΟΜΙΔΑ.
Να επαναξιολογηθούν τα «εξοντωτικά φορολογικά μέτρα σε βάρος της ακίνητης ιδιοκτησίας, ψύχραιμα και χωρίς δογματισμούς και να καταργηθεί ότι είναι αντιπαραγωγικό και επιζήμιο» ζητάει η ΠΟΜΙΔΑ από την κυβέρνηση.

Όπως επεσήμαναν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της ΠΟΜΙΔΑ, «σε κάθε περίπτωση ζητάμε το αυτονόητο, να απαλλαγούν από το ΦΑΠ όλα τα απρόσοδα ακίνητα, όπως φημολογείται ότι έγινε δεκτό για τα ακίνητα των εξωχώριων εταιριών (off-shore)».

Στο πολεοδομικό η ΠΟΜΙΔΑ ζήτηση «να αποσυρθούν άμεσα τα άρθρα 1-4 του νομοσχεδίου περί «Ταυτότητας Κτιρίων» και να επανέλθουν με νέο σχέδιο νόμου μετά από πραγματικό και ειλικρινή δημόσιο διάλογο, ώστε να θεσμοθετηθεί μόνον ότι είναι χρήσιμο, και όχι ότι είναι χαριστικό».

 
«Ο υπολογισμός του προστίμου διατήρησης αλλαγής χρήσης να γίνει με βάση την αντικειμενική αξία των χώρων, πλην του συντελεστή εμπορικότητας, ώστε το πρόστιμο να είναι προσιτό σε όλους τους ενδιαφερόμενους», αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ.

Όσον αφορά στο ενεργειακό η ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε «να προσδιοριστεί η αμοιβή των επιθεωρητών στο ελάχιστο όριο των 100 ευρώ + ΦΠΑ, και στο 1 ευρώ /τ.μ. τόσο για τις κατοικίες όσο και για τους επαγγελματικούς χώρους, αφού εφαρμόζεται η ίδια μέθοδος επιθεώρησης και στις μισθώσεις ακινήτων μικρού εμβαδού το πιστοποιητικό να εφαρμοστεί μετά διετία από την έναρξη επιθεωρήσεως των νέων οικοδομών».