Skip to main content

Επανεκκίνηση για το ThessCarpooling στις 22 Ιουνίου

Το ThessCarpooling βασίζεται στην ιδέα του συνεπιβατισμού και καλεί τους Θεσσαλονικείς να εγγραφούν στην εφαρμογή για κινητά, Flinc.

Να δώσει ξανά ζωή στο ThessCarpooling στοχεύει η ομάδα που είχε λανσάρει την πρωτοβουλία, θέτοντας ως ημερομηνία επανεκκίνησης του πρότζεκτ την Παρασκευή 22 Ιουνίου.

Το ThessCarpooling βασίζεται στην ιδέα του συνεπιβατισμού, που πρακτικά σημαίνει πως άτομα τα οποία πηγαίνουν προς κοινή κατεύθυνση αποφασίζουν να επιβιβαστούν σε ένα αυτοκίνητο και να μοιραστούν τα έξοδα μετακίνησης. Το μόνο που χρειάζεται, σύμφωνα με την ομάδα, είναι να εγγραφούν πάνω από 3.000 άτομα μέχρι τις 22 Ιουνίου στην εφαρμογή Flinc (δείτε εδώ) που έχει δημιουργηθεί για να φέρνει κοντά επιβάτες και οδηγούς.

Το ThessCarpooling είχε ξεκινήσει στην πολυήμερη απεργία του ΟΑΣΘ το 2017. Από τότε ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς σταμάτησαν σταδιακά να το χρησιμοποιησούν. 

Ο Γιώργος Νικολάου, ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας, προσπαθεί να αναθερμάνει την προσπάθεια αυτή που έγινε τότε, λέγοντας πως μέσω του συνεπιβατισμού όλοι οι κάτοικοι θα απολαύσουμε ποιοτικότερες και φθηνότερες μετακινήσεις. 

«Εδώ στην Ελλάδα έχουμε μάθει να γκρινιάζουμε. Και καλά κάνουμε! Γιατί έχουμε 1.000 καλούς λόγους να διαμαρτυρηθούμε και καμία δυνατότητα να κάνουμε κάτι για αυτά τα προβλήματα. Όταν όμως μπορούμε να κάνουμε κάτι και μένουμε στο να γκρινιάζουμε, είμαστε λάθος», τονίζει ο Γιώργος. 

Μάλιστα απευθυνόμενος σε όσους φοβούνται να μπουν στο αυτοκίνητο ενός αγνώστου, σημειώνει ότι ο συνεπιβατισμός είναι κάτι σαν το AirBnB: «Έχεις μείνει ποτέ σε AirBnB; Γιατί το έκανες; Για να έρθει ο ιδιοκτήτης, ένας άγνωστος σε σένα που σίγουρα έχει κλειδιά, να σε σφάξει; Ακριβώς το ίδιο είναι και ο σύγχρονος συνεπιβατισμός», αναφέρει.