Skip to main content

Επανεκκινείται τον Ιούνιο το «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»

«Θα είμαστε σε θέση να το ανακοινώσουμε και να το βάλουμε μπρος μετά τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους», σημείωσε ο υπουργός Ενέργειας

Τον προσεχή Ιούνιο επανεκκινείται το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα στη δημόσια τηλεόραση.

Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, «το πρόγραμμα αυτό είναι πολύ πιο ενισχυμένο και θα είμαστε σε θέση να το ανακοινώσουμε και να το βάλουμε μπρος μετά τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους».

Ο υπουργός ΠΕΝ, σχολιάζοντας τα κακώς κείμενα του προηγούμενου προγράμματος, σημείωσε ότι «αν και κατά γενική ομολογία ήταν επιτυχημένο, βεβαίως είχε γίνει και μια ψιλοεξαπάτηση του κόσμου διότι ενώ τα χρήματα είχαν τελειώσει –σημειωτέον το πρόγραμμα χρηματοδοτείτο από το προηγούμενο ΕΣΠΑ- υπήρξαν 40.000 άνθρωποι οι οποίοι έκαναν αιτήσεις, ενώ γνώριζαν οι τότε διοικούντες ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν».

Ερωτηθείς γιατί δεν έχει ξεκινήσει το νέο «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» μέχρι τώρα, ο υπουργός εξήγησε ότι αυτό συνέβη «διότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία δεν ασχολήθηκε καθόλου με τις προϋποθέσεις για να επανεκκινήσει αυτό το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να χρηματοδοτηθεί. Ενώ δηλαδή υπάρχουν τα λεφτά, έπρεπε να είχε γίνει μια αναθεώρηση του ΚΕΝΑΚ, δηλαδή ο κανονισμός ενεργειακής απόδοσης κτηρίων. Αυτό δεν είχε γίνει και είναι αιρεσιμότητα για να χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ. Αυτό μας έχει καθυστερήσει, ωστόσο ολοκληρώνεται».