Skip to main content

Επεισόδια στην Ιταλία

Συμπλοκές σημάδεψαν τις νέες διαδηλώσεις, που διοργανώθηκαν σήμερα στην Ιταλία, κατά της μεταρρύθμισης των πανεπιστημίων, που προτείνει η κυβέρνηση Μπερκουσκόνι.
Συμπλοκές σημάδεψαν τις νέες διαδηλώσεις, που διοργανώθηκαν σήμερα, Τετάρτη, στην Ιταλία, κατά της μεταρρύθμισης των πανεπιστημίων, που προτείνει η κυβέρνηση Μπερκουσκόνι, κυρίως όταν οι φοιτητές προσπάθησαν να εισβάλουν στη Γερουσία.

Μία ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να σπάσει τα φράγματα ασφαλείας γύρω από το Παλάτσο Μαντάμα, την έδρα της Γερουσίας, όμως απωθήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι διαδηλωτές έριξαν αυγά και καπνογόνα στην είσοδο της Γερουσίας φωνάζοντας «Παραιτήσεις, παραιτήσεις».

Οι φοιτητές προσπάθησαν επίσης να δημιουργήσουν μία ζώνη ασφαλείας κατά τη διάρκεια καθιστικής διαμαρτυρίας μπροστά στην Κάτω βουλή, όπου η υπουργός Παιδείας Μαριαστέλα Τζελμίνι παρουσίαζε την προτεινόμενη μεταρρύθμιση των πανεπιστημίων, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, Πέμπτη.

«Οχι στις μειώσεις», έγραφαν τα πανό των φοιτητών. Διαδηλώσεις διοργανώθηκαν, εκτός από τη Ρώμη, και σε άλλες πόλεις, όπως το Τορίνο, την Περούτζια, το Σαλέρνο, όπου ερευνητές κατέλαβαν τις σκεπές των ιδρυμάτων τους. Στην Πίζα χιλιάδες φοιτητές κατέλαβαν πέντε γέφυρες στον Έρνο παραλύοντας την κίνηση στο κέντρο της πόλης, ενώ στη Σιένα εκατοντάδες φοιτητές κατέλαβαν τις γραμμές του τραίνου.