Skip to main content

Επεκτείνεται η συνεργασία της Τράπεζα Πειραιώς με την ΕΤΕπ

Ο όμιλος Πειραιώς θα ενισχυθεί με κεφάλαια 120 εκατ. ευρώ, τα οποία προορίζονται για τη χρηματοδότηση μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και στη Σερβία.
Σε επέκταση της συνεργασίας του με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με στόχο τη στήριξη των μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων στα Βαλκάνια, προχώρησε ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς. Έχοντας ήδη ξεκινήσει να συνεργάζεται με την EIB από τον Οκτώβριο 2008, αυτή τη φορά ο όμιλος Πειραιώς θα ενισχυθεί με κεφάλαια 120 εκατ. ευρώ, τα οποία προορίζονται για τη χρηματοδότηση μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και στη Σερβία.

Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω της νέας συνεργασίας της, ενισχύει τις χρηματοδοτήσεις επιχειρηματικών σχεδίων στις βαλκανικές χώρες, υποστηρίζοντας συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και νέες επενδύσεις. Με τα κεφάλαια αυτά, δίνεται η δυνατότητα παροχής δανείων μεσο-μακροπρόθεσμης διάρκειας με ευνοϊκούς χρηματοδοτικούς όρους στους τομείς της βιομηχανίας, των υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού), της γεωργίας, της υγείας, της ενέργειας, της προστασίας του περιβάλλοντος και άλλων, δημιουργώντας οφέλη τόσο στις δανειοδοτούμενες επιχειρήσεις όσο και στις τοπικές οικονομίες.

Η χρηματοδότηση των θυγατρικών του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στα Βαλκάνια αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας του με την EIB, στο πλαίσιο της οποίας έχει χορηγήσει δάνεια αξίας 150 εκατ. ευρώ σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.