Skip to main content

Επενδύσεις, «χτυπήματα» και προσφορές ξένων στην Ελλάδα

Τα «χτυπήματα» είναι αλλεπάλληλα το τελευταίο διάστημα στο κομμάτι της ιδιωτικής υγείας και αφορούν το «Υγεία» και το «Ερρίκος Ντυνάν».

Δύο είναι οι κλάδοι που προσελκύουν αυτή τη στιγμή πραγματικό ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα, λένε όσοι έρχονται σε σχεδόν καθημερινή επαφή με ξένα funds που έρχονται κατά κύματα στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο λόγος αφορά:

α) στον τουρισμό – τα ξενοδοχεία

β) στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Πέραν τούτων, ουδέν. «Εκτός κι αν δεν μιλάμε για παραγωγικές επενδύσεις, αλλά για απλές χρηματοοικονομικές τοποθετήσεις ή distressed κινήσεις», διευκρινίζουν όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Όπως, για παράδειγμα, αυτές που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στο κομμάτι της ιδιωτικής υγείας. Εκεί όπου τα «χτυπήματα» είναι αλλεπάλληλα. Μάλιστα, στην ιστορία του ιδιωτικού νοσοκομείου «Υγεία» και της κινητικότητας που σημειώνεται (ως γνωστόν έχουν γίνει ήδη δύο δημόσιες προσφορές) ενδεχομένως να γίνει και νέο «χτύπημα». Από μεγάλο, ξένο, ενδιαφερόμενο αυτή τη φορά, λένε οι πληροφορίες. Και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξει εξέλιξη και από άλλο μέτωπο.

Αλλωστε, το «Ερρίκος Ντυνάν», το οποίο ελέγχεται μετοχικά από την Τράπεζα Πειραιώς, βάσει της συμφωνίας που έχει υπογραφεί με τους δανειστές, θα πρέπει – κι αυτό – να έχει πουληθεί έως τα μέσα του 2018.