Skip to main content

Επενδύσεις για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας

Ολοκληρωμένο χρηματοδοτικό πακέτο από την Τράπεζα Πειραιώς, με επενδυτικά δάνεια στα Σχέδια Βελτίωσης - Παρουσία ειδικευμένων στελεχών στην Agrotica

Επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, που αποσκοπούν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας, τη μείωση του κόστους παραγωγής και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος. Σε αυτή την κρίσιμη πορεία της ελληνικής οικονομίας, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 -2020 και ειδικότερα τα Σχέδια Βελτίωσης δημιουργούν τα θεμέλια για την ανάπτυξη της γεωργίας.

Σημαντικές είναι οι επενδύσεις για την καλύτερη διαχείριση του εδάφους, των λιπασμάτων, των φυτοφαρμάκων, των υδάτινων πόρων, αλλά και για την αποδοτικότερη χρήση ενέργειας ή την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, καθώς συμβάλλουν στη βελτίωση του περιβαλλοντικού προφίλ των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και την άμβλυνση των επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή.

Η αναδιάρθρωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων με την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών και τη χρήση των ιδιοπαραγόμενων ζωοτροφών συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής ζωικών προϊόντων αυξάνοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης. Παράλληλα, ο εκσυγχρονισμός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων ενισχύει σε ικανοποιητικό βαθμό το εισόδημα των δικαιούχων, ενώ την ίδια στιγμή συμβάλει τόσο στη διατήρηση όσο και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα στη Greenagenda.gr