Skip to main content

Πήρε 19.000 ευρώ από φοιτητές του ΑΠΘ για να τους «περάσει» μαθήματα

Συνελήφθη 40χρονος που απέσπασε συνολικά 18.813 ευρώ από φοιτητές του Πολυτεχνείου στο ΑΠΘ ισχυριζόμενος ότι θα μεσολαβούσε για να περάσουν μαθήματα.

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 40χρονου ο οποίος αποσπούσε χρηματικά ποσά από φοιτητές ισχυριζόμενος ότι θα μεσολαβούσε προκειμένου να περάσουν μαθήματα της Σχολής τους προχώρησε η αστυνομία χθες το μεσημέρι.

Ο δράστης απέσπασε συνολικά 18.813 ευρώ ενώ αποπειράθηκε να αποσπάσει το συνολικό ποσό των 64.000 ευρώ.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στον 40χρονο μετά από καταγγελίες φοιτητών.

Συγκεκριμένα, 25χρονος φοιτητής κατήγγειλε ότι ο δράστης επιχείρησε να του πάρει το ποσό των 27.000 ευρώ λέγοντας του ότι διαθέτοντας πολλές διασυνδέσεις και γνωριμίες θα μεσολαβούσε για να περάσει τα οφειλόμενα μαθήματα της Σχολής του και να πάρει το πτυχίο του.

Επίσης, με το ίδιο πρόσχημα του ζήτησε επιπλέον 10.000 ευρώ, υποσχόμενος ότι θα τον βοηθούσε να περάσει σε Σχολή της επιθυμίας του, έπειτα από πανελλήνιες εξετάσεις που θα έδινε το καλοκαίρι του 2016.

Ακολούθως, απειλώντας τον ότι δεν θα τον εξυπηρετούσε σε καμία από τις δύο περιπτώσεις, αποκόμισε παράνομα και εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, ενώ παράλληλα απέσπασε διαδοχικά 1.913 ευρώ, προφασιζόμενος ότι θα τον βοηθούσε σε προσωπικές του υποθέσεις, όπως η αγορά δικύκλου.

Με τον ίδιο τρόπο δράσης, ο συλληφθείς, από αρχές του έτους αποπειράθηκε να αποσπάσει από συνομήλικο συμφοιτητή του παραπάνω, υπήκοο Ιορδανίας, 27.000 ευρώ, ενώ του απέσπασε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 4.310 απειλώντας τον ότι δεν θα περνούσε κανένα μάθημα.

Ακόμα στις αρχές Μαρτίου, ο δράστης, αφού απαίτησε την καταβολή επιπλέον χρημάτων από τον δεύτερο καταγγέλοντα, την οποία και αρνήθηκε, εισήλθε στη φοιτητική εστία όπου διαμένει και απωθώντας τον, του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 10.100 ευρώ.

Οι αρχές συνέλαβαν τον δράστη στο κέντρο της πόλης, όταν παρέλαβε μέρος του συμφωνηθέντος ποσού από τον αλλοδαπό φοιτητή.

Σε έρευνα της οικίας του 40χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και φωτοτυπίες προσωπικών εγγράφων του 25χρονου αλλοδαπού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.