Skip to main content

Έπεσαν οι υπογραφές Τραμπ - Κιμ: Έρχονται μεγάλες αλλαγές

Η σχέση μας με τη Βόρεια Κορέα θα είναι εντελώς διαφορετική, τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο κόσμος θα δει τη μεγάλη αλλαγή, είπε ο Κιμ.

Για «ιστορική συνάντηση» και «συμφωνία που θα εντυπωσιάσει και τις δύο πλευρές» έκαναν λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν στις πρώτες τους κοινές δηλώσεις την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας στη Σιγκαπούρη.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι οι δηλώσεις του Βορειοκορεάτη ηγέτη που υποσχέθηκε, λίγο πριν βάλει την υπογραφή του στην κοινή δήλωση με τον Τραμπ, ότι ο πλανήτης πρόκειται να γίνει μάρτυρας μεγάλων αλλαγών.

«Σήμερα είχαμε μία ιστορική συνάντηση και ετοιμαζόμαστε να υπογράψουμε ένα ιστορικό έγγραφο. Ο κόσμος θα δει τη μεγάλη αλλαγή. θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον πρόεδρο Τραμπ», ήταν τα λόγια του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

«Η σχέση μας με τη Βόρεια Κορέα θα είναι εντελώς διαφορετική. Έχουμε αναπτύξει έναν ιδιαίτερο δεσμό. Φαίνεται ότι λύσαμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN το έγγραφο που θα υπογραφεί θα αναγνωρίζει την πρόοδο που επετεύχθη στην Σιγκαπούρη, με τις δύο πλευρές να δεσμεύονται πως θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Μετά τις πρώτες δηλώσεις έδωσαν τα χέρια και υπέγραψαν τα έγγραφα. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο τι υπέγραψαν. Ο Τραμπ είπε ότι σύντομα αυτό θα ανακοινωθεί κι ότι θα μιλήσει λεπτομερώς σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σε 45’, τόνισε πάντως ότι η συμφωνία είναι «περιεκτική».

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, ύστερα από το γεύμα που παρατέθηκε για τις δύο πλευρές, σημείωσε πως οι συνομιλίες πήγαν «καλύτερα απ' ότι θα μπορούσε να περιμένει κανείς» και έκανε λόγο για μία «φανταστική συνάντηση». Ακόμη, έκανε λόγο για την επίτευξη «μεγάλης προόδου» και ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες θα υπογράψουν ένα έγγραφο. (Περισσότερα εδώ)