Skip to main content

Έπεσε να τους πλακώσει το ταβάνι από την... ανάπτυξη

Το συμβάν της πτώσης του ταβανιού, ήταν ταυτόχρονο με την δήλωση του πρωθυπουργού «αν σας λέω ψέματα, να πέσει το ταβάνι να με πλακώσει».

Πες μου τώρα ότι δεν υπάρχει συμβολισμός. Την ώρα που μας παραμυθιάζει η κυβέρνηση ότι όπου να 'ναι θα έρθει η ανάπτυξη, πέφτει το ταβάνι στο αρμόδιο υπουργείο. Να δεις που θα πουν ότι το μεθόδευσε ο Σόιμπλε για να δυσφημίσει το κυβερνητικό έργο. Πάντως, το συμβάν ήταν ταυτόχρονο με την δήλωση του πρωθυπουργού «αν σας λέω ψέματα, να πέσει το ταβάνι να με πλακώσει».

Κάποιοι είπαν ευτυχώς που δεν ήταν μέσα στο γραφείο ο υπουργός Ανάπτυξης. Κοίτα τι μαθαίνει κανείς λόγω ταβανίου. Έχουμε και υπουργό Ανάπτυξης; Αν δεν μου το έλεγαν δεν θα το πίστευα. Και με τι ασχολείται ακριβώς, εκτός από να ξεχνάει να δηλώνει συμμετοχές του σε δεκάδες ακίνητα;

Τα είπαμε δεν τα είπαμε; Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση θέλει την ανάπτυξη και υποτίθεται ότι θέλει επενδύσεις. Και σταματούν τα «υποτίθεται» κι έρχονται τα γεγονότα. Έτοιμη για πτώχευση η Μαρινόπουλος, με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους περισσότερους από 3.000 προμηθευτές [που φτάνουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ] και με την αγωνία 13.000 εργαζόμενων στην εταιρεία! Από τη μια μεριά τα «υποτίθεται» των Βενεζουελανών και από την άλλη η πραγματικότητα.

Τους έκαψε ο Τσίπρας τους Podemos. Είδαν οι Ισπανοί τι σημαίνει διακυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα [που έγινε πρότυπο προς αποφυγήν] και όπου φύγει-φύγει από τους Podemos οι ψηφοφόροι. Έβαλε κι ο Κάμερον το χεράκι του με την ανεπανάληπτη πολιτική ευφυία του να μη καταλάβει γιατί τον έσπρωξαν να κάνει δημοψήφισμα, έφταιξε και η κατηγορία ότι οι Podemos (ή μόνο ο αρχηγός τους;) τα άρπαξαν από τον Τσάβες, και τους έμειναν τα συγχαρητήρια του βιαστικού Παπαδημούλη για τη… νίκη τους.

Με μια πρωτοφανή παρέμβασή του ο αρχιμουφτής της Βουλγαρίας καλεί όλους τους μουσουλμάνους των Βαλκανίων να ενωθούν με την μεγάλη… μητέρα Πατρίδα [όπως αποκαλεί την Τουρκία]. Και για να μη ξεφύγει κανείς από την τουρκοποίηση τους ονοματίζει: Τούρκους, Πομάκους, Αθίγγανους, Τατάρους και σλαβόφωνους, όλοι αυτοί  να ενωθούν με σύνθημα «όταν δυναμώνει η Τουρκία δυναμώνουμε και εμείς» [οι τουρκόφρονες, δηλαδή].

Όσοι δεν καταλαβαίνουν γιατί ο Φίλης θέλει να αφελληνίσει την Παιδεία, ας διαβάσουν ένα απόσπασμα από λόγο του Κώστα Ζουράρι στην Βουλή, αναφερόμενο στον Λιάκο, που ανέλαβε την υλοποίηση του αριστερίστικου σχεδίου:

Είπε ο Ζουράρις πως είναι επιτακτική ανάγκη να απομακρυνθεί ο Λιάκος από τη θέση του επικεφαλής για τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία, καθώς βλάπτει το έθνος. Προχώρησε περισσότερο χαρακτηρίζοντας τον Λιάκο, εθνομηδενιστή, αρλουμπολόγο και υβριστή και χαρακτηριστικά είπε πως «ο κ. Λιάκος πρέπει να βγάλει το σκασμό, καθώς δεν είναι δυνατόν να θέλει να επιβάλλει να διδάσκεται στα σχολεία ότι πριν από τη γαλλική Επανάσταση δεν υπήρχαν Έλληνες, ότι δεν υπάρχει καμία διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού και ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν έχουν καμία σχέση με τους Αρχαίους».

Περίμενα να απαντήσει ο Λιάκος, δεν είδα απάντηση μέχρι στιγμής.

Προς γνώση του Φίλη. Η Μαριάννα Μακ Ντόναλντ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και επικεφαλής του TLG δήλωσε «Η γνώση της Ελληνικής είναι απαραίτητο θεμέλιο υψηλής πολιτιστικής καλλιέργειας.»