Skip to main content

Επί ποδός η Συμπολιτεία Θερμαϊκού για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας

Η παράταξη της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού κατηγορεί τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για αναξιοπιστία για το θέμα του κάμπινγκ Αγ. Τριάδας.

Την έκπληξή της για για την ανακοίνωση από την εντεταλμένη σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ ότι ανάμεσα σε διάφορα ακίνητα που πρόκειται σύντομα να εκποιηθούν, περιλαμβάνεται και το κάμπινγκ Αγ. Τριάδας εκφράζει η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».

Η παράταξη της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού κατηγορεί τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για αναξιοπιστία, καθώς, όπως επισημαίνει, μόλις πριν τρεις μήνες, διαβεβαίωνε τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ότι δεν πρόκειται να πωληθεί το συγκεκριμένο ακίνητο, αλλά να ενοικιαστεί αποκλειστικά και μόνο ως κάμπινγκ.

«Η αλλαγή στάσης εκ μέρους της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, συνιστά πράξη εχθρική και μη αποδεκτή», υπογραμμίζει η «Συμπολιτεία», ζητά την ανάκληση της απόφασης και τη συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου Θερμαϊκού με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Τονίζοντας παράλληλα ότι οι κάτοικοι και οι φορείς του  Θερμαϊκού, δεν θα παρακολουθήσουν άπραγοι τη λεηλασία της περιοχής τους, αλλά, αν χρειαστεί, θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» έχει ως εξής:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα, ότι  η εντεταλμένη σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, ανακοίνωσε την εκποίηση ακίνητων ανά τη χώρα, και μεταξύ αυτών και του ακίνητου του camping της Αγίας Τριάδας. Σύμφωνα μάλιστα με όσα είπε η Εντεταλμένη Σύμβουλος του ΤΑΙΔΕΠ, Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, στο συνέδριο «Prodexpo», πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τα συγκεκριμένα ακίνητα.

Η έκπληξη μας συνίσταται, στο ότι, μόλις πριν τρεις μήνες, σε επίσκεψη του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ και στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ταμείου, και τις αρμόδιες υπηρεσίες, δόθηκε η κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να πωληθεί ο χώρος του κάμπινγκ. Ενώ  όπως αναφέρθηκε, ο σχεδιασμός για το χώρο αυτόν,  ήταν μακροχρόνια μίσθωση αποκλειστικά για camping.

Μετά από προτροπή της διοίκησης του Ταμείου, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» Σπύρος Κουζινόπουλος μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού τις σχετικές διαβεβαιώσεις, μαζί με την επιθυμία του ΤΑΙΠΕΔ, να παραχωρήσει κάποια μικρά οικόπεδα που διαθέτει στην περιοχή στον Δήμο για κοινωφελή χρήση.

Θέλουμε να τονίσουμε σε όλους τους τόνους ότι η αλλαγή στάσης εκ μέρους της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, συνιστά πράξη εχθρική και μη αποδεκτή από εμάς. Θεωρούμε, ότι η εν αγνοία μας ανακοίνωση, θίγει την όποια αξιοπιστία του ΤΑΙΠΕΔ και της διοίκησης του. Βροντοφωνάζουμε σε όλους τους τόνους,  ότι ο χώρος του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, όπως και αυτός της Επανομής, είναι ιδιαίτερα σημαντικός  για την αναπτυξιακή διαδικασία του Δήμου μας, και για το χωροταξικό σχεδιασμό του.

Κατόπιν όλων αυτών, ζητούμε την άμεση ανάκληση αυτής της απαράδεκτης απόφασης και τη συνάντηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, με αντιπροσωπεία του Δήμου Θερμαϊκού.

Θα πρέπει να ξέρουν όλοι όσοι σχεδιάζουν ερήμην των πολιτών, ότι οι κάτοικοι και οι φορείς του Δήμου Θερμαϊκού, δεν θα παρακολουθήσουμε άπραγοι τη λεηλασία της περιοχής μας, αλλά, αν χρειαστεί, θα πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας».