Skip to main content

Επί τάπητος η οικονομική συνεργασία Ελλάδας- Αζερμπαϊτζάν

Τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων, εξέτασαν σε συνάντηση που είχαν σήμερα η υπουργός Οικονομίας, Λ. Κατσέλη και ο υπουργός Εκτάκτω
Τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων, εξέτασαν σε συνάντηση που είχαν σήμερα η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Nαυτιλίας, Λούκα Κατσέλη και ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών του Αζερμπαϊτζάν, K. Heydarov. 

Όπως είπε η κ. Κατσέλη, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του εμπορίου και των επενδυτικών δραστηριοτήτων. «Προσδιορίσαμε μια σειρά επιχειρηματικών συνεργασιών, οι οποίες μπορούν να προωθηθούν στο χώρο του εμπορίου, κυρίως στον τομέα των αγροτικών προϊόντων, αλλά και στο χώρο των τουριστικών δραστηριοτήτων, στις επενδύσεις για συγκεκριμένους τομείς της μεταποίησης και, βεβαίως, στο χώρο της ενέργειας, όπου το Αζερμπαϊτζάν είναι μία από τις χώρες με την πιο θεαματική αύξηση στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο», δήλωσε η υπουργός και ανακοίνωσε την απόφαση να δημιουργηθεί μια κοινή επιτροπή, η οποία, όπως είπε, «σε συνεργασία με τον ΟΠΕ (Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών), τη Γ.Γ. Εμπορίου αλλά και το Υπουργείο Εξωτερικών, που έχει τη συντονιστική ευθύνη, να κάνουμε αυτά που είπαμε πράξεις το συντομότερο δυνατό».

Από την πλευρά του ο Αζέρος υπουργός δήλωσε ότι συζήτησε με την Ελληνίδα υπουργό θέματα σχετικά με τον τουρισμό, την ασφάλεια και τη βιομηχανία, καθώς και για το σχηματισμό διμερών επιτροπών, οι οποίες θα προωθήσουν τη συνεργασία και θα εφαρμόσουν κοινές πολιτικές σε αυτά τα θέματα.