Skip to main content

Έπιασε κορυφή ο ΠΑΟΚ με τεσσάρα επί της Λαμίας στην Τούμπα (video)

Με τον Μαουρίσιο σε πολύ καλή μέρα και τον Πρίγιοβιτς να σκοράρει δις, ο ΠΑΟΚ, κυρίως στο πρώτο μέρος, έπιασε πολύ καλή απόδοση.

Άνετη νίκη με 4-0 απέναντι στη Λαμία πήρε ο ΠΑΟΚ στην άδεια Τούμπα, κάνοντας το 4/4 στην Τούμπα και πιάνοντας κορυφή (περιμένει το αποψινό αποτέλεσμα του Ξάνθη-ΑΕΚ).

Με τον Μαουρίσιο σε πολύ καλή μέρα και τον Πρίγιοβιτς να σκοράρει δις, δημιούργησε αρκετές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, αποδίδοντας όμορφο θέαμα με καλό passing game.

Ο δικέφαλος ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 10' με τον Λέοβατς, μετά από πολύ όμορφη κάθεστη πάσα του Μαουρίσιο. Ο Κροάτης μπήκε στην περιοχή από αριστερά, σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στο πόδι του Κουκόλη και κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου.

Στο 24' και πάλι από όμορφη πάσα με τη μία του Μαουρίσιο, ο Πέλκας βρέθηκε μόνος απέναντι στον γκολκίπερ της Λαμίας. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ θα τσιμπήσει τη μπάλα, αυτή θα πάρει τροχιά εκτός τέρματος, αλλά η παρέμβαση του Πρίγιοβιτς σε κενό τέρμα, θα χρίσει σκόρερ τον Σέρβο, ενώ θα διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 33' ο ΠΑΟΚ θα έχει δοκάρι (οριζόντιο) με δυνατό σουτ του Ελ Καντουρί από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο δέυτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ θα βρει και πάλι γρήγορο γκολ στο 50', αυτή τη φορά με τον Πέλκα με μονοκόμματο σουτ από το ύψος του πέναλτι μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια.

Από κει και πέρα ο δικέφαλος θα κατεβάσει στροφές, ενώ η Λαμία θα μείνει με 10 παίχτες στο 71' με την αποβολή του Αναστασόπουλου.

Στο 88' ο Πρίγιοβιτς θα σκοράρει ξανά. Με εξαιρετική μπαλιά ο Μπίσεσβαρ που είχε περάσει αλλαγή θα βρει από δεξιά μέσα στην περιοχή τον Μάτος, αυτός με τη μία θα σερβίρει στον Σέρβο και αυτός δεν θα δυσκολευτεί να δώσει διαστάσεις θριάμβου στο σκορ.

Πριν την έναρξη του αγώνα παίχτες και παράγοντες των δυο ομάδων κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των έξι αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, που έχασαν τη ζωή τους στις 4/10/1999, σε τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι 11άδες:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Σαμπράνο, Κρέσπο, Λέοβατς (68΄ Λημνιός), Μάτος, Μαουρίσιο, Σάχοφ (75΄ Μπίσεσβαρ), Βιεϊρίνια, Πέλκας (61΄ Μακ), Ελ Καντουρί, Πρίγιοβιτς

Λαμία (Μπάμπης Τεννές):  Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης (40΄ Ντακόλ), Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Όμο, Ακόστα, Πίτι (55΄ Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον (62΄ Λινάρδος)