Skip to main content

Επιβολή κυρώσεων και για τις τράπεζες προτείνει ο Παπανδρέου

Την επιβολή κυρώσεων και στο τραπεζικό σύστημα, αν δεν συμμορφώνεται σε κάποιες αρχές και όχι μόνο στα κράτη για παραβάσεις του Συμφώνου Σταθερότητας, πρότεινε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της Συν
Την επιβολή κυρώσεων και στο τραπεζικό σύστημα, αν δεν συμμορφώνεται σε κάποιες αρχές και όχι μόνο στα κράτη για παραβάσεις του Συμφώνου Σταθερότητας, πρότεινε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

«Τράπεζες οι οποίες είτε προωθούν είτε ανέχονται τέτοιες πρακτικές και ουσιαστικά διευκολύνουν τη φοροδιαφυγή πρέπει να αντιμετωπίζουν και αυτές ανάλογες κυρώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός πρότεινε την έκδοση πράσινων ομολόγων, παράλληλα με την επιβολή φόρου στις συναλλαγές και φόρου εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα. Κατά τον ίδιο οι παραπάνω προτάσεις αποτελούν εργαλεία για τη μετάβαση της Ευρώπης στην ανάπτυξη και στην πράσινη οικονομία.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι μόνο η λιτότητα δεν θα δώσει τη λύση, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει η Ευρώπη να βρει και τρόπους ανάπτυξης που θα δημιουργούν και θέσεις εργασίας.

Δήλωσε, δε, για μια ακόμη φορά αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αναφέροντας ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας, έχουμε μειώσει τις δαπάνες ώστε ακόμη και η μείωση στα εσοδα να μην επηρεάζει την επίτευξη των στόχων μας.