Skip to main content

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη 12 αστέγων στο Ιπποκράτειο

Ειδική επιχειρησιακή ενέργεια, έπειτα από σχετικές καταγγελίες, για την απομάκρυνση ατόμων που διαβιούσαν καταχρηστικά σε χώρους του Ιπποκρατείου

Ειδική επιχειρησιακή ενέργεια πραγματοποιήθηκε χθες από τις αστυνομικές αρχές, έπειτα από καταγγελίες, για την απομάκρυνση ατόμων που διαβιούσαν μακροχρόνια και καταχρηστικά σε χώρους του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα άτομα (10 ημεδαποί – 2 αλλοδαποί), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις Υγειονομικών Διατάξεων και Διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Ειδικότερα, καταγγέλθηκε ότι, τα άτομα καταλάμβαναν χώρους του νοσοκομείου, διέμεναν στο υπόγειο δημιουργώντας πρόχειρα καταλύματα και αποσπούσαν – μετακινούσαν νοσοκομειακό εξοπλισμό, διαταράσσοντας την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος.

Επιπλέον, είχαν δημιουργηθεί εστίες μόλυνσης που καθιστούσαν τους χώρους μη λειτουργικούς για τους ασθενείς κι επικίνδυνες τις συνθήκες για τη δημόσια υγεία.

Προηγήθηκαν επαφές και συστάσεις προς τους δώδεκα συλληφθέντες, προκειμένου να ενημερωθούν και να μεταφερθούν σε οργανωμένους χώρους πρόνοιας  του Δήμου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Συνεργεία καθαριότητας του νοσηλευτικού ιδρύματος, απομάκρυναν άχρηστα αντικείμενα και απορρίμματα, ενώ προέβησαν στον καθαρισμό του χώρου.

Υπήρξε προσυνεννόηση με  κατάλληλα οργανωμένες Δομές Πρόνοιας του Δήμου, για τη φιλοξενία των προαναφερόμενων ατόμων και την ιδιαίτερη φροντίδα τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.