Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
x

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΜΙΣΘΩΤΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης 100 εκατ. ευρώ για 50.000 εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι στις επιχειρήσεις που απασχολούνται

Πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες που θα μετατρέψουν τους εργαζόμενους με μπλοκάκι σε μισθωτούς, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή του παρουσία στο υπουργείο Εργασίας.

Μιλώντας για τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι στις επιχειρήσεις που απασχολούνται, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι θα υπάρξει πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης και επανακατάρτισής τους συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα θα καλύψει περίπου 50.000 εργαζόμενους και θα τους παράσχει εκτός από την οικονομική ενίσχυση και επανακατάρτιση προκειμένου να διευκολυνθούν ώστε να ενταχθούν σε άλλες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τρεις βασικοί λόγοι που οδήγησαν το ασφαλιστικό σύστημα στα όρια της κατάρρευσης ήταν η διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, η εκρηκτική αύξηση της ανεργίας και η πλήρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας ειδικά στην περίοδο 2010-2015.

Χαρακτήρισε ως «ψευδοπροφητεία» το επιχείρημα ότι ο ΕΦΚΑ θα καταρρεύσει και τόνισε πως στο πρώτο εξάμηνο του 2017 έχει ήδη ένα πλεόνασμα 100 εκατ. ευρώ, ενώ η εισπραξιμότητά του στους τομείς των αυτοαπασχολουμένων βρίσκεται στο 70%.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ