Skip to main content

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει το πρόβλημα του ΟΑΕΔ

Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που ακούει στο όνομα «ΟΑΕΔ και επιδόματα ανεργίας»απασχολεί έντονα το υπουργείο Απασχόλησης. Προς οικονομικό αδιέξοδο οδεύει ο οργανισμός.
Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που ακούει στο όνομα «ΟΑΕΔ και επιδόματα ανεργίας»απασχολεί έντονα το υπουργείο Απασχόλησης. Το θέμα αποκάλυψε η Voria.gr εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες και σιγά - σιγά έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις, καθώς απασχολεί πλέον έντονα το σύνολο του Τύπου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μονοπώλησε σχεδόν τα σαββατοκυριακάτικα έντυπα, με αναλυτικά ρεπορτάζ, από τα οποία προκύπτει, σχεδόν πάντα, το ίδιο συμπέρασμα. Ότι, δηλαδή, ο οργανισμός οδεύει προς οικονομικό αδιέξοδο, με ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται για επιδόματα των ανέργων, τα οποία τελούν υπό κίνδυνο.

Για παράδειγμα, έγινε γνωστό, ότι αυτή τη στιγμή συνολική περιουσία του ΟΑΕΔ ανέρχεται μόλις και μετά βίας σε 30 εκατ. ευρώ και τα περιουσιακά του στοιχεία σε 270 εκατ. ευρώ (από ένα ομόλογο) όταν οι μηνιαίες ανάγκες του υπολογίζονται σε 145 εκατ ευρώ. Η αφαίμαξη από τον προϋπολογισμό έχει ήδη ξεκινήσει (ο οργανισμός «τραβάει» +25% από τα προβλεφθέντα), αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι μέχρι πότε μπορεί να συνεχισθεί αυτή η κατάσταση.