Skip to main content

Επιμένει στην εθνική συνεννόηση η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να πτοείται από τα συνεχή «όχι» της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επιμένει ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για εθνική συνεννόηση.

Οι διαρκείς αρνήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναινέσει στην κυβερνητική πολιτική – με τελευταία άρνηση το σημερινό «όχι» του Αντώνη Σαμαρά - δεν φαίνεται να πτοούν την κυβέρνηση, η οποία δια στόματος του Γιώργου Πεταλωτή επιμένει ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για εθνική συνεννόηση.

«Ζητάμε να συναισθανθούν όλοι τις ευθύνες τους για να αλλάξει η χώρα. Υπάρχει πεδίο συνεννόησης για να γίνουν τα απαραίτητα βήματα και πολλά κοινά με την ΝΔ. Εάν μένουμε όλοι στο δικό μας "κομματικό μαγαζί", τότε δεν συναισθανόμαστε το μέγεθος της ευθύνης μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Πεταλωτής.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή, αλλά τόνισε ότι θα πορευτεί σε κάθε περίπτωση και μόνη της. Διευκρίνισε, δε, ότι η κυβέρνηση με το επίμονο αίτημα για συννενόηση δεν εννοεί κυβερνητική συνεργασία σε πρόσωπα και τόνισε ότι είναι εθνικά αναγκαίο, λόγω κρισιμότητας των στιγμών, να γίνει εθνική συνεννόηση.

Σχετικά με την αναφορά του Αν. Σαμαρά για από κοινού επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι το έχει προτείνει, ήδη, ο Γιώργος Παπανδρέου, λειτουργώντας υπερβατικά και θέτοντας ως στόχους της επαναδιαπραγματευσης, την μείωση του ελλείμματος και του χρέους.

Όσο για τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, με απλή πλειοψηφία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι αυτό προβλέπει η κοινοβουλευτική διαδικασία.