Skip to main content

Επιμένει ο Τόσκας: Ελεγχόμενη η κατάσταση με No Border

Αντιμετωπίζουμε ευέλικτα και ήπια τα προβλήματα αλλά με κόκκινες γραμμές, λέει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Την ώρα που οι εισαγγελικές αρχές στη Θεσσαλονίκη κάνουν λόγο για ανεπίτρεπτη λογωρία της αστυνομίας σε σχέση με τους βανδαλισμούς μελών των «No Borders», προειδοιώντας με αναζήτηση ποινικών ευθυνών σε μεταγενέστερο χρόνο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επαναλαμβάνει πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Μιλώντας στον Alpha 989, ο κ. Τόσκας καταδίκασε τα περιστατικά που σημειώθηκαν στο δημαρχείο.  Όπως τόνισε χαρακτηριστικά τα μέλη του No Border Camp «μπήκαν χωρίς άδεια, έχουν εκδηλώσεις με θέμα το προσφυγικό. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη».

«Έγιναν αυτά τα περιστατικά εκεί, έγινε αυτή η πορεία και προς το δημαρχείο, είναι καταδικαστέα όλα αυτά, έσπασαν και δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Δεν δημιουργήθηκαν μεγαλύτερα προβλήματα Θα προτιμούσα να έχουν πάρει άδεια και να μην γίνει αυτή η ενέργεια» υπογράμμισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι «εδώ και 15 μέρες ο κος Μητσοτάκης έχει πει «νόμος και τάξη», καλό σαν σύνθημα αλλά σε αυτόν τον χώρο έχουμε δει πώς εφαρμόζεται η τάξη. Η ΝΔ ήθελε να προκαλέσει ένταση για να ασκήσουμε βία στο πανεπιστήμιο και ακόμα να υπάρξει μια υπερβολική προβολή».

«Αναλαμβάνω την ευθύνη για όσα γίνονται στον τομέα μου. Αντιμετωπίζουμε ευέλικτα και ήπια τα προβλήματα αλλά με κόκκινες γραμμές. Η αντίληψη της «μηδενικής ανοχής» είναι ένας μύθος. Βρισκόμαστε σε τεράστια αστάθεια, είμαστε πυλώνας δημοκρατίας και ασφάλειας παρά την κριτική και τα λάθη που κάνουμε. Κάνω κριτική ο ίδιος στον εαυτό μου. Πρέπει να υπάρχει επικοινωνία και να μην δίνονται με υπερβολική εικόνα μεμονωμένα χαρακτηριστικά. Δεν ζούμε σε αγγελικό κόσμο αλλά προσπαθούμε να λειτουργούμε με ψυχραιμία», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Με τον  δήμαρχο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να κάτσουμε κάτω και να βάλουμε ένα γενικότερο σχέδιο ώστε να αναβαθμιστούν αυτές οι περιοχές (όπως τα Εξάρχεια). Πρόκειται για συσσωρευμένα προβλήματα πολλών δεκαετιών. Τώρα  υπάρχει περισσότερη ασφάλεια γιατί έχουμε και στρατηγικό σχέδιο και ενεργούμε καλύτερα. Θα δείτε και άλλες ενέργειες και άλλα αποτελέσματα. Χτες το βράδυ πιάστηκε ένα τεράστιο κύκλωμα ασιατικής καταγωγής που είχαν παράνομη επιχείρηση ηλεκτρονικού τζόγου στα βόρεια.. Στοχεύουμε με ευελιξία και έχουμε αρκετές επιτυχίες, χωρίς να προκαλούμε τον κόσμο. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα», τόνισε.