Skip to main content

Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα θα πραγματοποιήσει η Άγγελα Μέρκελ

Θα ανταλλάξει απόψεις με υψηλόβαθμα στελέχη της Κίνας για τις σχέσεις και τη συνεργασία Κίνας-Γερμανίας και Κίνας-Ευρώπης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή έπειτα από πρόσκληση του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της Μέρκελ στην Κίνα μετά την επανεκλογή της στην καγκελαρία και η 11η με την ιδιότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου, δήλωσε ο Λου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι θα πραγματοποιήσουν συζητήσεις και συναντήσεις με τη Μέρκελ και θα ανταλλάξουν απόψεις για τις σχέσεις και τη συνεργασία Κίνας-Γερμανίας και Κίνας-Ευρώπης καθώς και για άλλα σημαντικά διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, δήλωσε ο Λου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μέρκελ θα επισκεφθεί επίσης το Σεντζέν.

Ο Λου δήλωσε ότι οι σχέσεις Κίνας-Γερμανίας έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Οι δύο χώρες έχουν συχνή επικοινωνία σε υψηλό επίπεδο και αποδοτική συνεργασία. Ο συντονισμός και η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στις διεθνείς και περιφερειακές υποθέσεις έχουν γίνει στενότερες.

Η Κίνα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεών της με τη Γερμανία και είναι έτοιμη να προωθήσει τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία σε διάφορους τομείς προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω ανάπτυξη σε υψηλό επίπεδο, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας, δήλωσε ο Λου.