Skip to main content

Επίσημη πρεμιέρα για τη νέα ταινία του Βούλγαρη στο Ολύμπιον

Το Φεστιβάλ υποδέχεται στη Θεσσαλονίκη τον Παντελή Βούλγαρη, την Ιωάννα Καρυστιάνη και τους πρωταγωνιστές της ταινίας «Το τελευταίο σημείωμα».

Το τελευταίο σημείωμα, η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη, παρουσιάζεται σε μια μεγάλη προφεστιβαλική εκδήλωση του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, στο Ολύμπιον, σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής Tanweer.

Λίγες μέρες πριν ανοίξει αυλαία η φετινή 58η διοργάνωση, το Φεστιβάλ υποδέχεται στη Θεσσαλονίκη τον Παντελή Βούλγαρη, την Ιωάννα Καρυστιάνη -με την οποία ο σκηνοθέτης υπογράφει το σενάριο-, καθώς και τους πρωταγωνιστές Ανδρέα Κωνσταντίνου και Μελία Κράιλινγκ, γιορτάζοντας την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας.

Η κινηματογραφική επιστροφή του Παντελή Βούλγαρη τέσσερα χρόνια μετά την επιτυχημένη και πολυβραβευμένη Μικρά Αγγλία, καταπιάνεται με μια από τις πιο συγκλονιστικές σελίδες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας: την εκτέλεση 200 αγωνιστών την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, από τους Γερμανούς κατακτητές, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης. Ένα κινηματογραφικό «σημείωμα» μνήμης, σεμνότητας και αναστοχασμού, όπου η μυθοπλασία συναντά την ιστορία και τους ήρωές της.

Το φιλμ θα βγει στις αίθουσες στις 26 Οκτωβρίου 2017 από την Tanweer.

Περισσότερα για την ταινία:

Το τελευταίο σημείωμα
(Ελλάδα, 2017)
Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης. Σενάριο: Ιωάννα Καρυστιάνη, Παντελής Βούλγαρης. Με τους: Ανδρέα Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Μελία Κράιλινγκ, Τάσο Δήμα, Αινεία Τσαμάτη, Βασίλη Κουκαλάνι, Λουκά Κυριαζή, κ.ά.

Ελλάδα, στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου, πριν την Πρωτομαγιά του ’44. Ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936, εκτελεί χρέη διερμηνέα του γερμανού διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Μπροστά από τα μάτια του περνά όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας. Έξω από το στρατόπεδο, η μνηστή του, Χαρά Λιουδάκη, στέκεται δίπλα στον αρραβωνιαστικό της, έστω και μέσα από ελάχιστες στιγμές στα επισκεπτήρια, πάντα υπό την επιτήρηση ενόπλων φρουρών. Ο Ναπολέων είναι ένας από τους 200 ανθρώπους που έχουν επιλεγεί για να εκτελεστούν την 1η Μαΐου στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τον θάνατο τεσσάρων Γερμανών από τη δράση της ελληνικής αντίστασης. Την ημέρα της εκτέλεσης θα βρεθεί μπροστά σε ένα δίλημμα ζωής, όταν ο Φίσερ, θα του δώσει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί βάζοντας όμως στη θέση του κάποιον άλλον.
Το «Τελευταίο Σημείωμα» είναι μια παραγωγή του Γιάννη Ιακωβίδη και της Black Orange («Μικρά Αγγλία», «Ψυχή Βαθιά», «Bank Bang»), σε συμπαραγωγή των COSMOTE TV, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. και Μικρά Αγγλία Α.Ε.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: 


INFO
Χώρος: Ολύμπιον (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378400)
Ημερομηνία: Δευτέρα 16 Οκτωβρίου
Ώρα προσέλευσης: 19.30
Ώρα έναρξης: 20:00
Τιμή εισιτηρίου: 6€, CineΚάρταf: 4€