Skip to main content

Επίσημη πρώτη στη Θεσσαλονίκη για το Δίκτυο Εγνατία

Με Α. Διαμαντοπούλου και Α. Τσαυτάρη ο πρώτος δημόσιος διάλογος του Δικτύου, που στήθηκε από κεντροαριστερά στελέχη της Βόρειας Ελλάδας.

 

Την πρώτη επίσημη δημόσια εκδήλωσή του διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το «Δίκτυο Εγνατία για την αναγέννηση του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού». Πρόκειται για την πρώτη παρέμβαση με πολύ συγκεκριμένο και ουσιαστικό περιεχόμενο πριν από τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Εξελίξεις που σηματοδοτούνται από τις εσωκομματικές διαδικασίες (συνέδρια) σε ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΚΙΔΗΣΟ.

Το Δίκτυο Εγνατία διοργανώνει έναν δημόσιο διάλογο με θέμα «Παιδεία – Καινοτομία – Παραγωγή» την ερχόμενη Τρίτη, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Εισηγητές είναι η πρώην υπουργός Παιδείας και πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ενώ συντονιστής θα είναι ο υπ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής του MediterraneanCollege, οικονομολόγος, Γιάννης Κυανίδης.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και από τα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου Εγνατία, Χρόνης Μακρίδης, θα κάνει την εισαγωγή εκ μέρους της πρωτοβουλίας για την ανασύσταση, επανένωση και αναγέννηση του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και του χώρου της κεντροαριστεράς.

Το Δίκτυο Εγνατία εξάλλου δεν αποτελείται αμιγώς από στελέχη του ΠΑΣΟΚ  νυν και πρώην. Συμμετέχουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ, του ΚΙΔΗΣΟ και ανένταχτοι. Έχουν παρουσιάσει τη διακήρυξή του και μόνος στόχος είναι η μετεξέλιξη του χώρου και η επανένωσή του, μέσα από το διάλογο και τη σύγκληση απόψεων.

Η κινητικότητα πάντως που παρατηρείται στο χώρο της κεντροαριστεράς έχει άμεση συνάρτηση με τις εσωτερικές εξελίξεις στους κεντροαριστερούς πολιτικούς σχηματισμούς, από τους οποίους εντός Βουλής εκπροσωπείται πλέον μόνο το ΠΑΣΟΚ. Έτσι, όλοι πλέον δίνουν βαρύτητα στα συνέδρια των κομμάτων που θα καθορίσουν και το μέλλον των προσπαθειών επανασυσπείρωσης του χώρου.