Skip to main content

Επισιτιστική βοήθεια σε 400 άπορες οικογένειες του δ. Πυλαίας-Χορτιάτη

Η επόμενη διανομή τροφίμων στο δήμο θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή μήνα και οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν και πάλι τηλεφωνικά.

Περισσότεροι από 15 τόνοι τροφίμων διανεμήθηκαν τον Μάρτιο σε περίπου 400 δικαιούχους σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη μέσω του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)». Οι διανομές τροφίμων γίνονται από το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη στο πλαίσιο εφαρμογής ευρωπαϊκού προγράμματος, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μόνο όσοι λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους οποίους διανεμήθηκαν κυρίως είδη μπακαλικής, είδη μαναβικής κρέας και φέτα, με την ποσότητα τροφίμων να ξεπερνά συνολικά τα 25 κιλά ανά οικογένεια.  Προκειμένου να μην υπάρξουν ουρές και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των δημοτών πραγματοποιήθηκαν διανομές σε τέσσερα σημεία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Συγκεκριμένα εξυπηρετήθηκαν συνολικά 177 δικαιούχοι στην Πυλαία και παράλληλα διανεμήθηκαν τρόφιμα σε 69 δικαιούχους στο Φίλυρο, σε 109 δικαιούχους στις Δημοτικές Κοινότητες Ασβεστοχωρίου, Χορτιάτη και Εξοχής και σε 40 δικαιούχους στο Πανόραμα. Συνολικά επί συνόλω 476 δικαιούχων εξυπηρετήθηκαν και παρέλαβαν επισιτιστική βοήθεια 395 οικογένειες.

«Συνεχίζουμε το πρόγραμμα αρωγής προς τους άπορους συμπολίτες μας διότι όπως λέω πάντα, η οικονομική κρίση δεν κάνει… διακρίσεις. Εκατοντάδες οικογένειες, στην Πυλαία, στο Φίλυρο, στο Ασβεστοχώρι, στον Χορτιάτη, αλλά ακόμη και στο Πανόραμα, που θεωρείται περιοχή με κατοίκους που έχουν υψηλά εισοδήματα, έχουν ενταχθεί στο επισιτιστικό μας πρόγραμμα. Με την ευρωπαϊκή αρωγή και τα κονδύλια που διατίθενται από το ΤΕΒΑ, προσπαθούμε να απαλύνουμε κατά το δυνατόν την καθημερινότητα των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας που βρέθηκαν στη δίνη της ύφεσης και πολλές φορές δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε καν την τροφή τους» τόνισε ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας, Ελένη Γιαννούδη, η διανομή τροφίμων σε όλες τις περιοχές έγινε κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους δικαιούχους με απόλυτη τάξη, χωρίς αναμονή, ουρές  και ταλαιπωρία των πολιτών, ενώ η συμμετοχή των δικαιούχων στη διαδικασία ξεπέρασε το 83%.

Όπως ανακοινώθηκε από το αρμόδιο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη η επόμενη διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή μήνα και οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν και πάλι τηλεφωνικά.