Skip to main content

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ

Επίσκεψη στο ιστορικό πλοίο που βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το ερχόμενο Σάββατο ο πρόεδρος της ΝΔ.

Την ευκαιρία να επισκεφτεί το θωρηκτό Αβέρωφ θα έχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, το ερχόμενο Σάββατο, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη για το 7ο προσυνέδριο του κόμματος. Τουλάχιστον αυτός ο σχεδιασμός υπάρχει από τον ίδιο και το επιτελείο του, ενώ έχει προταθεί η επίσκεψη και από τοπικά στελέχη της ΝΔ.

Η θεματική του προσυνεδρίου μάλιστα συνδυάζεται και με τους συμβολισμούς και την ιστορία που κουβαλά το Αβέρωφ. «Για ένα νέο πατριωτισμό» είναι το θέμα του προσυνεδρίου της Θεσσαλονίκης και η παρουσία του θρυλικού πλοίου στο λιμάνι της πόλης δίνει μια πρώτης τάξης ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να πραγματοποιήσει την επίσκεψη.

Μαθαίνουμε ότι η πρόταση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και γίνεται προγραμματισμός, διότι από άποψη χρόνου είναι δύσκολα τα πράγματα, αφού οι εργασίες του προσυνεδρίου αρχίζουν στις 10.00' το πρωί στο Porto Palace, στην παλιά δυτική είσοδο της πόλης και θα διαρκέσουν μέχρι νωρίς το απόγευμα, δηλαδή περίπου στις 16.00'.

Πάντως, πρόθεση του κ. Μητσοτάκη και του επιτελείου του είναι να πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της ΝΔ την επίσκεψη στο θωρηκτό και μάλλον θα καταφέρουν να βολέψουν και τους χρόνους.

Στο μεταξύ, οι προετοιμασίες του προσυνεδρίου ολοκληρώνονται και παράλληλα "τρέχει" η συνεννόηση των "γαλάζιων" στελεχών της Θεσσαλονίκης για μαζική κάθοδο στην Αθήνα το διήμερο 16 και 17 Δεκεμβρίου για το τακτικό συνέδριο της ΝΔ.