Skip to main content

Επισκευάζουν τους κατεστραμμένους δρόμους του Καλοχωρίου λόγω Κ16

Σημαντικές φθορές στο οδικό δίκτυο, που εξυπηρετεί όμως εκατοντάδες επιχειρήσεις - Οι επισκευές κρίθηκαν απαραίτητες στο περιφερειακό συμβούλιο

Σε εκτεταμένες επισκευές στις φθορές που υπέστησαν οι τοπικοί δρόμοι στο Καλοχώρι, από την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Κ16 της Λαχαναγοράς, προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ.

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Γιάννης Γιώργος, στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, οι επισκευές κρίθηκαν απαραίτητες, διότι οι φθορές στο οδικό δίκτυο του Καλοχωρίου είναι μεγάλες. Εξαιτίας της κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου, το οδικό δίκτυο της περιοχής κλήθηκε να απορροφήσει εξαιρετικά μεγάλους κυκλοφοριακούς φόρτους, για τους οποίους δεν έχει τη φέρουσα ικανότητα.

Μάλιστα, από τους τοπικούς δρόμους έπρεπε να εξυπηρετηθούν νταλίκες, φορτηγά και γενικώς βαρέως τύπου οχήματα σε καθημερινή βάση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποξήλωση της ασφάλτου σε πολλά σημεία, καταστροφές και σημαντικές φθορές, οι οποίες πλέον πρέπει να αποκατασταθούν. Το σημαντικότερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι δρόμοι που συνέδεαν ως βασικοί για το διάστημα κατασκευής του Κ16 το λιμάνι με την Εγνατία Οδό, αλλά και τη βιομηχανική περιοχή Καλοχωρίου, τις μεταφορικές εταιρίες, την Κρεαταγορά και Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης, τον έκτο προβλήτα κτλ.

«Σε συνεννόηση με τους επιχειρηματίες της περιοχής, που άλλωστε αντιμετωπίζουν πλέον το μεγάλο πρόβλημα εξυπηρέτησης, διότι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν όλο αυτό το δίκτυο, αποφασίσαμε να κάνουμε εκτεταμένες βελτιωτικές επεμβάσεις, όπου υπάρχουν σημαντικές φθορές, αλλά και να ενισχύσουμε τις οδικές υποδομές, προκειμένου να συνεχίσουν να εξυπηρετούν με ασφάλεια και να στηρίζουν την επιχειρηματικότητα στην περιοχή», τόνισε ο κ. Γιώργος.

Κριτική ασκήθηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επιχειρήσεις της περιοχής όσα χρόνια διήρκεσε (με τις καθυστερήσεις) η κατασκευή του Κ16, έκαναν λόγο για ευθύνες και της κατασκευάστριας εταιρίας του Κ16, ενώ σημείωσαν πως ακόμη υπάρχουν εκκρεμότητες με τον ανισόπεδο κόμβο.