Skip to main content

Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στη Θεσσαλονίκη-Δυο τραυματίες (vid)

Η οδός Αγίου Δημητρίου για αρκετή ώρα είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης με τις μολότοφ να πέφτουν βροχή. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στον λαιμό.

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα της Τετάρτης μετά τις πορείες για την επέτειο συμπλήρωσης εννέα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ομάδα ατόμων που βρισκόταν επί της οδού Αγ. Δημητρίου και με ορμητήριό τους το πανεπιστήμιο, πέταξαν αρχικά πέτρες, κροτίδες και φωτοβολίδες (ακόμα και από την ταράτσα κτηρίου) και στη συνέχεια μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χημικά και με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. 

Η περιοχή, στο ύψος των νεκροταφείων της Ευαγγελίστριας, για αρκετή ώρα είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης με τις μολότοφ να πέφτουν βροχή.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ένας στον λαιμό και ο άλλος στο θώρακα και μεταφέρθηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Παράλληλα, από τις πέτρες που εκτόξευαν οι άγνωστοι προκλήθηκαν ζημιές σε ένα όχημα, ενώ χρειάστηκε η πυροσβεστική για την κατάσβεση κάδων που είχαν βάλει οι άγνωστοι φωτιά.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση των περίπου 1.300 ατόμων στην Καμάρα (δείτε εδώ).