Skip to main content

Πεδίο μάχης το ΑΠΘ - Κλεφτοπόλεμος αναρχικών με ΜΑΤ (φωτο + video)

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας, μετά το τέλος της πορείας για τον θάνατο του Γρηγορόπουλου

Βασίλης Παπαναστασούλης/Βάσια Μπάρμπα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η περιοχή γύρω από τον χώρο του ΑΠΘ με μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου να παίζουν κρυφτοπόλεμο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ για περισσότερες από δύο ώρες.

Μετά το πέρας της πορείας για την επέτειο του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μέλη των αντεξουσιαστών μπήκαν στο ΑΠΘ από όπου πετούσαν βόμβες μολότοφ και βεγγαλικά στην αστυνομία καθώς και έβαλαν φωτιά σε έδρανα στην Αγίου Δημητρίου, 50 μέτρα από τη Φιλοσοφική σχολή. 

Τα ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμμένη ρίψη χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Κάποια στιγμή οι αντεξουσιαστές άρχισαν να πετούν μολότοφ και βεγγαλικά από την ταράτσα του κτηρίου του ΑΠΘ, η οποία μάλιστα για κάποιο διάστημα τυλίχθηκε στις φλόγες.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν πραγματοποιήσει 5 προσαγωγές έως τώρα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες έσβησαν τις φωτιές σε κάδους απορριμάτων αλλά και τις εστίες που προκλήθηκαν σε διάφορα σημεία της περοχής.

Μέσα στο Πολυτεχνείο, υπάρχουν ακόμα αντεξουσιαστές.

Όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης έχουν ανοίξει αυτή τη στιγμή.

Για αρκετή ώρα στο η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το ΑΠΘ λόγω της ρίψης χημικών ενώ περαστικοί στην Αγγελάκη, την Εθνικής Αμύνης, την Εγνατία, την Καμάρα και στο συντριβάν κάλυπταν τα πρόσωπά τους για να καταφέρουν να αναπνεύσουν.

Συνεργεία του δήμου καθαρίζουν τους δρόμους περιμετρικά του ΑΠΘ, οι οποίοι είναι γεμάτοι γυαλιά.

Στη διάρκεια της πορείας, οι αντεξουσιαστές πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου, προκάλεσαν ζημιές στο υποκατάστημα της Alpha Bank που βρίσκεται κοντά στο ΥΜΑΘ ενώ πέταξαν και ένα σιδερένιο λοστό σε περίπτερο στην περιοχή της Ναυαρίνου.

Ακόμα στη διαδρομή τους έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες από την πορεία και τα επεισόδια: