Skip to main content

Φοιτητικές εκλογές:Επίθεση από κουκουλοφόρους στο ΑΠΘ κατά της ΔΑΠ

Περίπου 30 άτομα φορώντας κουκούλες και κράνη πραγματοποίησαν εφόδους σε Σχολές εντός του ΑΠΘ, ενώ επιτέθηκαν με σιδηρολοστούς σε μέλος της ΔΑΠ.

Ομάδα περίπου 30 ατόμων, φορώντας κουκούλες και κράνη προκάλεσαν ένταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν φοιτητές στη Voria.gr, οι κουκουλοφόροι πραγματοποίησαν αρχικά έφοδο στην Σχολή Γεωπονίας, όπου αναποδογύρισαν τραπέζια της ΔΑΠ και έσκισαν αφίσες.

Στη συνέχεια τα άτομα με καλυμμενα τα χαρακτηριστικά τους εισήλθαν στο χώρο της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών. Εκεί έσκισαν αφίσες και φώναξαν χαρακτηρισμούς κατά της ΔΑΠ, ωστόσο δεν βρήκαν εκπροσώπους της ΔΑΠ και αποχώρησαν.

Λίγο αργότερα, τα άτομα κρατώντας σιδηρολοστούς εισέβαλαν στη Θεολογική Σχολή, χτυπώντας στα χέρια ένα μέλος της ΔΑΠ. Από τη μανία τους δεν γλίτωσαν και αυτή τη φορά τα τραπεζάκια της γαλάζιας παράταξης ενώ έσκισαν και αφίσες.

Σε γενικές γραμμές οι εκπρόσωποι των παρατάξεων αναφέρουν πως η προσέλευση στην εκλογική διαδικασία είναι πολύ μικρή, σίγουρα μικρότερη σε σχέση με πέρυσι.

Οι φοιτητές φαίνεται πως ψήφισαν την αποχή, ενώ, όπως δήλωσε στη Voria.gr ο Φραγκίσκος Συφναίος, πρόεδρος συλλόγου φοιτητών ΣΘΕ,  από Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ), αυτό εκφράζει την γενικότερη απογοήτευση της νεολαίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα, όπως συμβαίνει και με τις εθνικές εκλογές.