Skip to main content

Επεισόδιο με τον μουσουλμάνο βουλευτή Μουσταφά από Κασιδιάρη

Ο βουλευτής της Χρυγής Αυγής απαίτησε την απομάκρυνση του κ. Μουσταφά από την αίθουσα της Γερουσίας πριν την ενημέρωση του σώματος από τον Νίκο Κοτζιά

Την απομάκρυνση του Μουσουλμάνου βουλευτή Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά από την αίθουσα της Βουλής ζήτησε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο βουλευτής της Χρυγής Αυγής απαίτησε την απομάκρυνση του κ. Μουσταφά από την αίθουσα της Γερουσίας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά για τα εθνικά θέματα, προκαλώντας την αντίδραση των υπόλοιπων κομμάτων.

Μάλιστα, οι άντρες της φρουράς του κοινοβουλίο βρέθηκαν σε επιφυλακή προκειμένου, σε περίπτωση που αυτό γίνει απαραίτητο, να παρέμβουν άμεσα.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής επικαλέστηκε παλαιότερες δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο οποίος είχε πει από την Κομοτηνή, ότι «έχουμε τέσσερις βουλευτές στην Ελληνική Βουλή» ενώ κατηγόρησε τους μουσουλμάνους βουλευτές ότι δεν διέψευσαν ουδέποτε την δήλωση αυτή ζητώντας από τον παριστάμενο κ. Μουσταφά να απομακρυνθεί από την αίθουσα της Γερουσίας όπου εκτός του κ. Κοτζιά ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Χριστοδουλίδης.

Σημειώνεται ότι στον Ηλία Κασιδιάρη απάντησαν τόσο ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκης, λέγοντας ότι με όσα λέει ουσιαστικά υιοθετεί την ρητορική Ερντογάν ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλες πτέρυγες, με τον βουλευτή της ΔΗΣΥ Οδ. Κωνσταντινόπουλο να γράφει στο twitter: «ο Κασιδιάρης και η παρέα των νεοναζί παίζουν το παιχνίδι του Ερντογάν».