Skip to main content

Επεισόδιο μεταξύ αστυνομικού και δικηγόρου στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με την καταγγελία ο αστυνομικός τράβηξε με τη βία τη δικηγόρο στο αστυνομικό φυλάκιο του Μεγάρου. Ανακοίνωση από ΔΣΘ

Επίθεση από έναν αστυνομικό καταγγέλλει ότι δέχθηκε μια δικηγόρος ενώ ασκούσε τα καθήκοντά της εντός του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης

Το περιστατικό, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας το Thesstoday.gr, σημειώθηκε σήμερα το πρωί ενώ η δικηγόρος βρισκόταν μαζί με τον συνάδελφο και σύζυγό της σε δίκη, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, η δικηγόρος καθόταν στο ακροατήριο και μιλούσε με τον πελάτη της, δίνοντάς του συστάσεις. Ο αστυνομικός που βρισκόταν στη φύλαξη της αίθουσας της έκανε παρατήρηση να κάνει ησυχία.

Όπως περιγράφει στη Voria.gr ο Ευστάθιος Κουτσοχήνας, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η δικηγόρος δέχθηκε την παρατήρηση, ωστόσο εξήγησε στον αστυνομικό ότι συζητά με τον πελάτη της σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, όταν τελείωσε η διαδικασία και βγήκε έξω η δικηγόρος μαζί με τον σύζυγό της, την περίμενε ο αστυνομικός, μαζί με μερικούς ακόμη και της επιτέθηκε φραστικά, λέγοντας: «Τι νομίζετε ότι είστε οι δικηγόροι και δεν μπορούμε να σας αγγίξουμε;». Ακολούθησε έντονη λογομαχία, ώσπου η γυναίκα θέλησε να πάει σε Εισαγγελέα να καταγγείλει το περιστατικό. Τότε, σύμφωνα με την καταγγελία, ο αστυνομικός έπιασε τη γυναίκα από το μπράτσο και την τράβηξε έως το φυλάκιο της ατσυνομίας στο Μέγαρο για να καταγραφεί το περιστατικό.

Για το θέμα πήρε θέση με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης:

«Καταδίκη αυταρχικής συμπεριφοράς αστυνομικών οργάνων κατά δικηγόρων Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ομόφωνα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση και αυταρχική συμπεριφορά που εκδηλώθηκε από αστυνομικά όργανα σε βάρος δικηγόρων – μελών του, κατά την ώρα άσκησης των καθηκόντων τους σε αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θεωρεί αδιανόητη κάθε πράξη βίας και απρόκλητης επίθεσης κατά των δικηγόρων – μελών του, που παρακωλύει την άσκηση του λειτουργήματός τους και δηλώνει απερίφραστα την άτεγκτη στάση του απέναντι σε παρόμοιες συμπεριφορές. Πολύ περισσότερο, όταν οι συμπεριφορές αυτές προέρχονται από όργανα, που έχουν ταχθεί να υπηρετούν την εύρυθμη λειτουργία των Δικαστηρίων.

Τέλος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ευελπιστεί ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αυταρχικής συμπεριφοράς από αστυνομικά όργανα και καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον».