Skip to main content

Επιστολή Μπουτάρη σε Τσίπρα για τη νέα μαύρη τρύπα της υπεξαίρεσης

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε έλεγχο της ορθότητας του νέου πορίσματος για την υπεξαίρεση.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε έλεγχο της ορθότητας του νέου πορίσματος για την υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου ύψους περίπου 7 εκατ. ευρώ.

Τον έλεγχο του πορίσματος της οικονομικής επιθεωρήτριας Μαρίας Θεοδωροπούλου θα διενεργήσουν η νομική υπηρεσία του δήμου καθώς και ελεγκτές. «Δεν μπορεί να τα πληρώσουν τα κλεμμένα δύο φορές οι δημότες» υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, καλώντας σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο να κινηθεί προς την κυβέρνηση για το θέμα.  

Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο πρόκειται να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη. Στην επιστολή θα επισημαίνεται ότι δεν μπορούν να επιβαρυνθούν οι δημότες με αυτό το το χρηματικό ποσό καθώς και ότι ευθύνεται και το ελληνικό δημόσιο γι΄ αυτή την κατάσταση. «Η δικαιοσύνη να αναζητήσει τα υπεξαιρεθέντα από τους έχοντες την ευθύνη» θα υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Η νέα μαύρη τρύπα στο δήμο Θεσσαλονίκης, ύψους περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά εισφορές υπαλλήλων οι οποίες παρακρατήθηκαν αλλά δεν αποδόθηκαν ποτέ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αφορούν την περίοδο 1999-2008. Στο συγκεκριμένο ποσό των 7 εκατ. δεν υπολογίζονται τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις, που αναμένεται να εκτινάξουν το χρέος.

Η επιθεωρήτρια διαπίστωσε ότι κρατήσεις τις οποίες είχε κάνει ο δήμος υπέρ του Ταμείου Σύνταξης, εξαγοράς στρατού κλπ., εμφανίζονταν στους σχετικούς φακέλους του δήμου ως αποδοθείσες, με παραστατικά που όμως ήταν πλαστά.