Skip to main content

Επιστολή Κυρίζογλου - Σούλα κατά της παραχώρησης του στρατοπέδου Ζιάκα

Ζητούν την απόδοση του στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία και προτείνουν την αξιοποίησή του ως χώρου πρασίνου, άθλησης και υποδομών αναψυχής.

Κοινή επιστολή, με την οποία εκφράζουν την αντίθεσή τους στην παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης για την εγκατάσταση κέντρου εφοδιασμού και αποθήκευσης (logistics), απέστειλαν προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και Κορδελιού-Ευόσμου, Πέτρος Σούλας.

Την επιστολή απευθύνουν και προς τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη. 

Οι δήμαρχοι ζητούν την απόδοση του στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία και προτείνουν την αξιοποίησή του ως χώρου πρασίνου, άθλησης και υποδομών αναψυχής που, όπως αναφέρουν «θα αναβαθμίσει την περιοχή προς όφελος των πολιτών των τοπικών κοινωνιών».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Επειδή πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της Κυβέρνησης να προβεί στην παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα στην ΚΑΘ (Κεντρικής Αγορά Θεσσαλονίκης) Α.Ε. (Λαχαναγορά), σας γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου (Δ.Κ.Κορδελιού) και σε επαφή με το Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Δ.Κ. Μενεμένης, οικισμός Δενδροποτάμου).

Η παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα στον πρώην Δήμο Κορδελιού και ήδη Κορδελιού-Ευόσμου αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ταυτόχρονα υπόσχεση της Πολιτείας.

Η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, άθλησης και υποδομών αναψυχής θα αναβαθμίσει την περιοχή προς όφελος των πολιτών των τοπικών κοινωνιών και των δύο Δήμων μας. Θα συμβάλλει στην άρση της περιβαλλοντικής υποτίμησης και υποβάθμισης που υφίσταται η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης και ειδικότερα η συγκεκριμένη περιοχή. Ταυτόχρονα θα συμβάλει στην αύξηση του πράσινου ισοζυγίου στην περιοχή και κατ’ επέκταση στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Με την παρούσα επιστολή μας εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα στην ΚΑΘ ΑΕ και σε οποιονδήποτε άλλο πλην του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και αναμένουμε την υλοποίηση της υπόσχεσης τόσο της παρούσας όσο και των προηγουμένων Κυβερνήσεων προς απόδοση των πρώην στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες».