Skip to main content

Επιστολή Νικολόπουλου σε Αλαφούζο: Προσπαθούν να με φιμώσουν

Προκαλεί τεράστια ερωτηματικά η κατάθεση αγωγής επειδή ζήτησα να ελεγχτεί η βασιμότητα ή όχι πληροφοριών που δημοσιεύθηκαν, ανέφερε ο Ν. Νικολόπουλος.

Για προσπάθεια φίμωσής του με δικαστικά μέτρα, και για φαρισαϊκή στάση του Γιάννη Αλαφούζου «στα κορυφαία ζητήματα της λειτουργίας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και της ενημέρωσης της κοινής γνώμης», κάνει λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, σε ερώτησή του στη Βουλή και σε προσωπική επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του ομίλου Σκάι.

«Φίμωση και εκβιασμός στη σιωπή είναι η απαίτηση, ώστε να αποσιωπώνται από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο δημοσιεύματα έγκριτων μάλιστα εντύπων, την ίδια ώρα που στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας και της ελευθερίας ενημέρωσης χρησιμοποιείται ευρέως, από τον ίδιο επιχειρηματία απόρρητο περιεχόμενο νόμιμων υποκλοπών κρατικών υπηρεσιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, με την ερώτησή του, ο κ. Νικολόπουλος ζητεί να πληροφορηθεί η Βουλή «γιατί οι ικανότατες -κατά τα άλλα- ελληνικές αρχές, δείχνουν ανίκανες να εντοπίσουν τους επώνυμους φυγάδες που δωροδόκησαν πολιτικούς και ΜΜΕ, τόσο ανίκανες μάλιστα, ώστε βάσιμα να υποψιάζεται κανείς ότι στην ουσία συγκαλύπτουν αυτές τις υποθέσεις που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη».

Στη δε επιστολή του προς τον κ. Αλαφούζο, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως «βασικότατος άξονας της Δημοκρατίας είναι η ελευθερία στην ενημέρωση, ιδιαίτερα για σοβαρές υποθέσεις και για πρόσωπα γνωστά στην κοινή γνώμη. Πόσο μάλλον η ελεύθερη διακίνηση των πληροφοριών αυτών εντός του ναού της Δημοκρατίας, δηλαδή στο Κοινοβούλιο», σημειώνει πως προκαλεί «κατάπληξη, αληθινό άλγος και τεράστια ερωτηματικά η κατάθεση αγωγής επειδή ζήτησα να ελεγχτεί η βασιμότητα ή όχι πληροφοριών που δημοσιεύθηκαν».

«Δεχτείτε αυτή την επιστολή ως ένδειξη ειλικρινούς και ασυμβίβαστης στάσης στα φαινόμενα της διαπλοκής, αλλά και έντιμης συνεξήγησης απέναντι σας, και σημειώστε πως πλανάται όμως, πλάνην οικτράν όποιος εικάζει ή πιστεύει ότι εκλαμβάνω την κάθε αγωγή ως «φίμωτρο» ή ως απειλή. Αντιθέτως, ενισχύεται η πεποίθηση μου ότι βρίσκομαι στον σωστό δρόμο και διερμηνεύω με απόλυτη πιστότητα την βούληση της ελληνικής κοινωνίας, που επιθυμεί να τελειώνουμε άπαξ δια παντός με τα «πιράνχας» της διαπλοκής», τονίζει σε άλλο σημείο ο κ. Νικολόπουλος.