Skip to main content

Επιστολή Ψωμιάδη με ενστάσεις για τον «Καλλικράτη»

Ερωτηματικά για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών των περιφερειών της χώρας θέτει, με επιστολή του στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης, με αφορμή το υπό
Ερωτηματικά για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών των περιφερειών της χώρας θέτει, με επιστολή του στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης, με αφορμή το υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Καλλικράτης».

«Πώς θα διοικηθεί η περιφέρεια, όταν για κάθε νομό προβλέπεται ένας τοπικός αντιπεριφερειάρχης και έτερον ουδέν, την ώρα που σήμερα ο αντίστοιχος νομάρχης έχει 5-6 αντινομάρχες και πλειάδα εντεταλμένων συμβούλων που προΐστανται των υπηρεσιών κι όμως παρά ταύτα οι υπηρεσίες συχνά υπολειτουργούν;», σημειώνει ο νομάρχης.

«Θεωρώ αυτονόητο ότι θα προβλεφθεί ικανός αριθμός εντεταλμένων συμβούλων για κάθε νομό, οι οποίοι βεβαίως θα ορίζονται από τον περιφερειάρχη με ετήσια θητεία για να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών», προσθέτει.

Τέλος, ο κ. Ψωμιάδης επαναλαμβάνει την πρότασή του για απόσυρση του νομοσχεδίου και εφαρμογή του «Καλλικράτη» σε τέσσερα χρόνια, ώστε, στο μεταξύ, να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και προσαρμογές.