Skip to main content

Eπιστολή Τσίπρα στον Παπούλια για το ΠΔ για τα εργασιακά

Την έκδοση πρακτικού επεξεργασίας του διατάγματος από το ΣτΕ πριν το υπογράψει το ΠΔ ζητά με επιστολή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας.
Την έκδοση πρακτικού επεξεργασίας του διατάγματος από το ΣτΕ πριν υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα ζητά με επιστολή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλ. Τσίπρας επικρίνει, παράλληλα, την εισήγηση των αλλαγών στα εργασιακά από την κυβέρνηση με ΠΔ και όχι με νομοσχέδιο.

Σε επιστολή του την Κυριακή προς τον Πρόεδρο, ο Αλ.Τσίπρας κάνει λόγο για κρίση του κοινοβουλευτισμού, στηλιτεύοντας -εκτός της εισήγησης των αλλαγών στα εργασιακά με ΠΔ- και τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την οποία κατατέθηκαν «τα περισσότερα», όπως αναφέρει, νομοσχέδια το τελευταίο διάστημα.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να μην υπογράψει το διάταγμα ο Κάρολος Παπούλιας πριν την έκδοση πρακτικού επεξεργασίας από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ εισηγείται την παραπομπή του σχεδίου του ΠΔ προς επεξεργασία από την Ολομέλεια του Συμβουλίου.

Ο Αλ.Τσίπρας αναφέρει στην επιστολή του ότι αναγνωρίζει «τις περιορισμένες δυνατότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας», υπογραμμίζοντας ότι δεν εισηγείται «την πρόκληση θεσμικής κρίσης».

Τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να συναντηθεί με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Η γγ του ΚΚΕ εκτιμάται ότι θα κινηθεί σε γραμμή παρόμοια με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναμένεται να ζητήσει την εισήγηση των αλλαγών στα εργασιακά με τη μορφή νομοσχεδίου.