Skip to main content

Επιστροφή των εκδρομέων με βροχές και τοπικές καταιγίδες

Επιδείνωση του καιρού σήμερα Δευτέρα του Πάσχα και έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Πιο έντονα τα φαινόμενα σε δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Επιδεινώνεται ο καιρός από σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, καθώς έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες, ενώ πιθανόν τοπικά να πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα πλήξει τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Αρχικά θα επηρεαστούν η Κεντρική Μακεδονία, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και βαθμιαία τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Βελτίωση θα υπάρξει το βράδυ στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν θα επηρεαστούν η Ηπειρος, η Δυτική Στερεά και η Βορειοδυτική Πελοπόννησος.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα θα υπάρξει βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κέλσιου.

Στη Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι νεφελώδεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Στην Αττική, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από το βράδυ βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.