Skip to main content

Επίθεση Φώφης σε Τσίπρα και Παπανδρέου από τη Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη – αστραπή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που συναντήθηκε στην Τεχνόπολη με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων εν όψει ΔΕΘ.

«Οι πολίτες παραπλανήθηκαν και εξαπατήθηκαν από τον κ. Τσίπρα και πλέον γυρνούν στο πολιτικό σπίτι τους». Αυτό είπε σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, από τη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων εν όψει της επίσημης επίσκεψής της στην 80η ΔΕΘ.

Η κ. Γεννηματά θα επισκεφτεί την Έκθεση στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, όμως φρόντισε να έχει από σήμερα μια συνάντηση με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, στην Τεχνόπολη, ώστε να ενημερωθεί για μια σειρά από ζητήματα και να διαμορφώσει έτσι και το προγραμματικό πλαίσιο του κόμματος, που πρόκειται να ανακοινώσει στη ΔΕΘ.

Σε ό,τι αφορά στην προεκλογική σύμπραξη με τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΚΙΔΗΣΟ, που μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις φαίνεται να μην έχει... ευτυχή κατάληξη, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δούλεψα σκληρά για την ενότητα της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Προχωράμε με όσους μας στηρίζουν και διαμορφώνουμε μαζί τους τον τρίτο εναλλακτικό σοσιαλδημοκρατικό πόλο. Χιλιάδες πολίτες επιστρέφουν καθημερινά στο σπίτι τους». Ουσιαστικά δηλαδή είπε ότι το ΠΑΣΟΚ προχωράει χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου, σε απάντηση και της χτεσινής ανακοίνωσης του ΚΙΔΗΣΟ και του κ. Παπανδρέου...

«Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης βιώνουν με πολύ σκληρό τρόπο τις συνέπειες της αποτυχίας του κ. Τσίπρα. Ήρθε η ώρα για αλλαγή πορείας. Ήρθε η ώρα να επιστρέψει η ελπίδα στην Ελλάδα. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να συνεργαστούμε όλοι μαζί. Μόνο μαζί μπορούμε», δήλωσε η κ. Γεννηματά και σημείωσε ότι η χώρα χρειάζεται «νέο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο» για να ξεφύγει από το «παραγωγικό σοκ» που υπέστη.

Εκτός αυτού η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η χώρα χρειάζεται «πολιτική σταθερότητα, με ευρύτατη πλειοψηφία και με κοινωνική συναίνεση, μακριά από αυταπάτες αυτοδυναμίας», ενώ δήλωσε σίγουρη για την είσοδο του ΠΑΣΟΚ στην επόμενη Βουλή.

«Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την ελληνική κοινωνία. Πρέπει να κερδίσουμε αξιοπιστία για να βελτιώσουμε τους δύσκολους όρους του νέου μνημονίου», είπε η κ. Γεννηματά και τόνισε ότι το τρίτο μνημόνιο «διαλύει τις δυνατότητες οικονομικής ανάκαμψης».

Παρόντες στην Τεχνόπολη ήταν οι εκπρόσωποι όλων των επιμελητηρίων, οι δήμαρχοι Νεάπολης Συκεών, Θέρμης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, του Εμπορικού Συλλόγου, εκπρόσωποι του ΣΕΒΕ και του ΣΕΠΒΕ, της ΕΔΟΘ και του ΚΕΠΚΑ. Την κ. Γεννηματά υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo και πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, Τάσος Τζήκας, ενώ παρόντες ήταν πολλά κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Γερουλάνος και ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του κόμματος, Γιώργος Αρβανιτίδης.