Skip to main content

Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Κοτζιά για το προσφυγικό πρόβλημα

Για «αφέλεια και η ατζαμοσύνη» κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, για τη δήλωσή του ότι η Ελλάδα μπορεί να φιλοξενήσει έως 150.000 πρόσφυγες.

Επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών εξαπολύει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, μετά τη δήλωση του Νίκου Κοτζιά ότι η Ελλάδα μπορεί να φιλοξενήσει έως 150.000 πρόσφυγες, σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει επισήμως η κυβέρνηση.

«Όπως είναι γνωστό, με απόφαση της ΕΕ έχει ορισθεί ως υποχρέωση της χώρας μας η προσωρινή φιλοξενία 50.000 συνολικά προσφύγων προς μετεγκατάσταση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Ο μέχρι σήμερα άφαντος ΥΠΕΞ, με σημερινή δημόσια παρέμβαση τριπλασίασε (150.000 και βλέπουμε) τους πρόσφυγες που μπορούν να μείνουν στη χώρα μας.

» Στην ουσία η κυβέρνηση παραιτείται από την διεκδίκηση άμεσης εφαρμογής του προγράμματος μετεγκατάστασης. Η αφέλεια και η ατζαμοσύνη έχουν και όρια. Μήπως, λοιπόν, κάτι άλλο συμβαίνει; Μήπως τυχοδιωκτικά συνδέουν το προσφυγικό με την αξιολόγηση; Μήπως τελικά ο Κοτζιάς 'πουλά' και ο Κατρούγκαλος 'αγοράζει';».