Skip to main content

Επιτυχημένη η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης για τα ελληνοτουρκικά

Παρουσία Αυγενάκη και Κεφαλογιάννη, αλλά και πλήθους στελεχών της Νέας Δημοκρατίας η χτεσινοβραδινή εκδήλωση του κόμματος

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η χτεσινοβραδινή εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, με θέμα «Ελλάδα-Τουρκία: Προκλήσεις και Προοπτικές», στην οποία είχαν πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας οι «αντάρτες» της νεολαίας του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Την εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε πλήθος στελεχών της ΝΔ (όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες), προλόγισαν ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, καθώς και ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης Βίκυ Ευταξά, οι Βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου, Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας και Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων και Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου, καθώς και πληθώρα πολιτευτών και μελών της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μανδρίνος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι φιλικές σχέσεις ανάμεσα στους δύο λαούς είναι η μοναδική προοπτική που θα οδηγήσει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη».

Αναλυτικότερα ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Ρεθύμνου, αναφέρθηκε στο δίπολο Ελλάδας-Τουρκίας. Εν συνέχεια ο Μίλτος Σαρηγιαννίδης, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δίκαιου στο ΑΠΘ, μίλησε εκτενώς για τα θέματα Διεθνούς Δικαίου και διεκδικήσεων που προκύπτουν από την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ο Αντώνης Μανδρίτης, Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στις νέες εξελίξεις αναφορικά με το Κυπριακό Ζήτημα. Τέλος ο Σπύρος Λίτσας, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μίλησε για τη σύγχρονη Τουρκία, αναλύοντας εις βάθος τις αφετηρίες, τις μετεξελίξεις και τις στοχεύσεις της Τουρκικής Κυβέρνησης.