Skip to main content

Επιτροπή Απασχόλησης ιδρύει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

Η Ελλάδα χρειάζεται δουλειές και για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας χρειάζονται ανάπτυξη και επενδύσεις, τόνισε ο πρόεδρος Σίμος Αναστασόπουλος.

Επιτροπή Απασχόλησης ιδρύει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και εγκαινιάζει τον κύκλο των εργασιών της με μια εκδήλωση με θέμα «Νέες Πραγματικές Θέσεις Εργασίας: Χτίζοντας την Επιστροφή μας στην Ανάπτυξη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Tρίτη 8 Μαρτίου 2016 και ώρα 18.00 - 21.00 στο ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών (αίθουσα Galaxy).

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, δήλωσε αναφορικά με την επερχόμενη εκδήλωση: «Το σημαντικότερο θέμα στην ατζέντα του Επιμελητηρίου, δεν είναι άλλο από την καταπολέμηση της ανεργίας. Η Ελλάδα χρειάζεται δουλειές, και για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να διατηρήσουμε αυτές που ακόμη υπάρχουν, χρειάζονται ανάπτυξη και επενδύσεις. Το σύνθημα «Ανάπτυξη και Δουλειές» θα χαρακτηρίσει το έργο του Επιμελητηρίου και θα αποτελέσει τον κοινό παρονομαστή όλων των δράσεων μας για τη φετινή χρονιά. Σε αυτήν την κατεύθυνση αναπτύσσουμε νέες πρωτοβουλίες, ώστε μέσα από τον διάλογο και την συναίνεση να καταλήξουμε σε ρεαλιστικές λύσεις για το καλό της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας.»

Η πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Βενετία Κουσία, τόνισε: «Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι οι πραγματικές, αξιοπρεπείς, νέες θέσεις εργασίας που θα απελευθερώνουν το δυναμικό και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων και θα αντανακλούν νέες υπερβατικές αντιλήψεις, αποτελούν προϋπόθεση και ταυτόχρονα κινητήριο δύναμη για να ξαναβρούμε το δρόμο της ουσιαστικής, ανταγωνιστικής οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου. Είναι εξίσου ξεκάθαρο ότι για να πετύχουμε, απαιτείται όλοι μας να συνεργαστούμε, να ακούσουμε, να συζητήσουμε και να συνθέσουμε λύσεις ουσίας, ικανές να ξεπεράσουν διαχρονικά συστημικά εμπόδια αλλά και να ενισχύσουν τις προοπτικές που κρύβει η χώρα μας. Η εργασία και η καταπολέμηση της ανεργίας μας αφορά όλους ανεξαιρέτως και στόχος της διαφορετικής συζήτησης που διοργανώνουμε είναι να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις ιδέες όλων μας ώστε μαζί να προχωρήσουμε μπροστά».