Skip to main content

Μεϊμαράκης - Καραμανλής μαζί στα εγκαίνια της ΔΕΘ την Παρασκευή

Γαλάζια αντεπίθεση από τη ΔΕΘ και τη Θεσσαλονίκη. Τριάντα ενδιαφερόμενοι για τις «γαλάζιες» λίστες Α' και Β' Θεσσαλονίκης.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κώστας Καραμανλής μαζί στα εγκαίνια της 80ης ΔΕΘ. Το σενάριο κυκλοφορεί πλέον ευρέως και επιβεβαιώνεται από τα «γαλάζια» στελέχη.

Ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη έχει πάρει... φωτιά, αφού έχει να προετοιμάσει την παρουσία του προέδρου του κόμματος εις διπλούν.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να δώσει φέτος το παρόν τόσο στα εγκαίνια της 80ης ΔΕΘ, όσο και στη λήξη της, όταν και θεσμικά ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποιεί την επίσημη επίσκεψή του.

Πέρσι κάτι ανάλογο είχε κάνει ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Φέτος όμως στα εγκαίνια που θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία της υπηρεσιακής πρωθυπουργού, Βασιλικής Θάνου, αναμένεται να είναι παρόντες τόσο ο κ. Μεϊμαράκης, όσο και ο κ. Καραμανλής.

Επιβεβαίωση της πληροφορίας επισήμως δεν έχει γίνει ακόμη, καθώς όπως τονίζουν τα στελέχη της ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από τη Συγγρού, το πρόγραμμα της παρουσίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Θεσσαλονίκη δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

Τριήμερο

Ο πρόεδρος της ΝΔ στη θεσμική παρουσία του στη ΔΕΘ προβλέπεται να πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα κάνει μάλιστα και μια μίνι περιοδεία σε ένα ή και δύο νομούς (πιθανολογείται σε Καβάλα και Σέρρες, όπου θα απευθύνει και ομιλία), ενώ το βράδυ θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντηθεί με κομματικά στελέχη.

Η μεγάλη κινητοποίηση των «γαλάζιων» της Θεσσαλονίκης θα γίνει το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Μεϊμαράκης θα συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς, αναμένεται να κάνει την καθιερωμένη «βόλτα» στα περίπτερα της ΔΕΘ και στις 19.30' θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία του, που φέτος θα έχει αμιγώς προεκλογικό χαρακτήρα. Για την κεντρική ομιλία στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» ήδη γίνεται σημαντική προετοιμασία και κινητοποίηση, καθώς στη ΝΔ θέλουν εν όψει εκλογών να κάνουν επίδειξη δύναμης και να κερδίσουν τη μάχη της εικόνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία του κ. Μεϊμαράκη θα περιλαμβάνει πολύ λίγες και στοχευμένες δεσμεύσεις, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ υιοθέτησε τις εισηγήσεις των στελεχών του κόμματος να μην προβεί σε πομπώδεις εξαγγελίες και να μην υποπέσει σε ακατάσχετη υποσχεσιολογία, αλλά να περιοριστεί μόνο σε υλοποιήσιμες δεσμεύσεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα, όπως αναφέρουν «γαλάζια» στελέχη, με το στοίχημα να είναι να γίνει πιστευτό από τους πολίτες, άρα να αποπνέει την αίσθηση του εφικτού.

Την Κυριακή ο κ. Μεϊμαράκης θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Στον αντίποδα όλος αυτός ο προγραμματισμός του αντίστοιχου του κ. Τσίπρα, ο οποίος προγραμματίζει ολιγόωρη επίσκεψη...

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεκάδες προτάσεις για επισκέψεις του κ. Μεϊμαράκη στην τριήμερη παραμονή του στη Θεσσαλονίκη θα απορριφθούν αναγκαστικά, λόγω χρόνου.

Το πρόγραμμα αναμένεται να οριστικοποιηθεί ως το τέλος της εβδομάδας.

Στυλιανίδης

Την ίδια ώρα, τα κομματικά στελέχη της ΝΔ συνεχίζουν τον προεκλογικό αγώνα τους. Επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία έχει αναλάβει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος ήδη έχει καταρτίσει πρόγραμμα περιοδειών στις οχτώ εκλογικές περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ερχόμενο Σάββατο ο κ. Στυλιανίδης μάλιστα θα βρίσκεται στη Β' Θεσσαλονίκης. Θα πραγματοποιήσει μια μίνι περιοδεία σε δήμους της περιοχής και στις 19.30' θα πραγματοποιήσει ομιλία στο «Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο», στο Λαγκαδά.

Τριάντα νέοι υποψήφιοι

Το κλίμα στη ΝΔ έχει αλλάξει και πλέον όλοι μιλούν ανοιχτά για το ενδεχόμενο της πρωτιάς στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Ενδεικτικό της αλλαγής είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της Α' και Β' εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης από στελέχη του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι νέες υποψηφιότητες για μια θέση στα δυο ψηφοδέλτια είναι 30 και οι περισσότερες από αυτές θα απορριφθούν. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι δε συζητούν καν για εκλόγιμες θέσεις, αλλά εκφράζουν την επιθυμία της συμμετοχής στις λίστες. Όπως έλεγε και «γαλάζιο» στέλεχος για την αλλαγή του κλίματος... «τον Ιανουάριο τους ψάχναμε και τώρα αναγκαστικά τους απορρίπτουμε».