Σάββατο 23 Ιουνίου 2018
x

ΣΤΙΣ 2 ΚΑΙ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ

Ο Χάρτης των Γεύσεων στην 15η διοργάνωσή του «μετακομίζει» σε νέο, μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο χώρο, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδη.

Σε καινούριο χώρο θα βρίσκεται για φέτος ο Χάρτης των Γεύσεων, ο οποίος πραγματοποιείται για 15η χρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Δεκεμβρίου,στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης (Λεωφόρος Στρατού 3, Θεσσαλονίκη).

Ο Χάρτης των Γεύσεων είναι η σημαντικότερη οινική εκδήλωση στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, από την πρώτη του διοργάνωση, το 2003, μέχρι σήμερα, έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτική και στοχευμένη επικοινωνία και προώθηση του ελληνικού κρασιού και κατ’ επέκταση στη δημιουργία οινικής παιδείας. Πλέον, έχει εξελιχθεί σε ιδανική πλατφόρμα συνάντησης του οινικού κόσμου ολόκληρης της Ελλάδας. Οινοποιοί, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς προβάλλουν τα προϊόντα και τη δραστηριότητά τους στους χιλιάδες επισκέπτες: καταναλωτές, πλήθος σημαντικών οινικών προσωπικοτήτων και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φέτος, στην 15η διοργάνωσή του, ο Χάρτης των Γεύσεων «μετακομίζει» σε νέο, μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο χώρο, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, το οποίο προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα. Καταρχάς την πολύ μεγάλη, άνετη αίθουσα για φιλοξενία περισσότερων οινοποιών και αποσταγματοποιών, διασφαλίζοντας την όμορφη, πολιτισμένη ατμόσφαιρα. Εξίσου σημαντικό, μεγαλύτερο χώρο για την άνετη διοργάνωση περισσότερων και πιο «απαιτητικών» παράλληλων εκδηλώσεων.

Επιπρόσθετα, προσφέρει και πολλές διευκολύνσεις στους επισκέπτες, όπως εύκολη πρόσβαση με τα μέσα μεταφοράς καθώς βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, δωρεάν στάθμευση εντός της Helexpo και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τα νούμερα της φετινής διοργάνωσης:

• 140 οινοποιοί από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων
• 1000+ κρασιά προς γευστική δοκιμή
• 25 παράλληλες εκδηλώσεις.

Έτσι, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, για δύο ολόκληρες ημέρες, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, οινοποιοί από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων, θα περιμένουν τους χιλιάδες επισκέπτες, φίλους του κρασιού και επαγγελματίες του χώρου από ολόκληρη την επικράτεια, αλλά πλέον και από το εξωτερικό, για να τους παρουσιάσουν τις γνωστές αγαπημένες επιλογές από τις φημισμένες περιοχές της Ελλάδας και της υφηλίου.

Συγχρόνως, τα φρέσκα κρασιά της εσοδείας 2017, οι νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον όσων παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο του γοητευτικού, όσο και πολύπλοκου, οινικού τομέα.

Ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις εμπλουτίζουν την «παιδεία του κρασιού» και την «εμπειρία της γεύσης» που προσφέρει.

Ο Χάρτης των Γεύσεων πραγματοποιείται από τη Wine Plus με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου και του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ