Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018
x

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΣΤΑΜΑΤΙΑ,ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ»

Η θεατρική παράσταση με πρωταγωνίστρια την Ελένη Ουζουνίδου επιστρέφει έπειτα από δύο ολόκληρα χρόνια στη Θεσσαλονίκη και το θέατρο «Αυλαία»

Στη Θεσσαλονίκη και το θέατρο «Αυλαία» επιστρέφει στις 28 και 29 Μαρτίου μετά από δύο ολόκληρα χρόνια (2014-2016) η θεατρική παράσταση «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου».

Η παρουσίαση του έργου

Σταματία, το γένος Αργυροπούλου. Γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, κόρη ανώτερου υπάλληλου του Υπουργείου Εμπορίου. Διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήθη της εποχής και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού.

Ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να παρακολουθήσει και κυρίως να αποδεχτεί τη ζωή που προχωράει δίπλα της. Επιμένει πεισματικά να βλέπει τα πάντα μέσα από τα δικά της παραμορφωτικά γυαλιά, καταλήγοντας άλλοτε τραγική κι άλλοτε κωμική φιγούρα, μέσα στα γεγονότα που διαδραματίζονται δίπλα της και αφορούν άμεσα τόσο την ίδια, όσο και τους δικούς της ανθρώπους.

Προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό, καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της και να κάνει την αναδρομή της ζωής της, απομένοντας μόνη.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού

Μουσική επιμέλεια: Νέστορας Κοψιδάς

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας (Locotoro Design & Photography)

Παίζει η ηθοποιός Ελένη Ουζουνίδου

Παραστάσεις: Τετάρτη 28 & Πέμπτη 29 Μαρτίου, Ώρα 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 13€ γενική είσοδος & 10€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων)

Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου, Gooddeals, Viva

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310257218, 6932040527
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ