Skip to main content

Thessaloniki Food Festival: Σεφ της πόλης θα μαγειρέψουν σε καντίνες

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί για όγδοη συνεχή χρονιά με events για τον καφέ και το brunch, το κρασί, τη μπίρα αλλά και τις πίτες!

Γαστρονομικά events, με στόχο την προσέλκυση νεανικού κοινού τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και κυρίως από βαλκανικές χώρες σχεδιάζει για φέτος ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival.  

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί για όγδοη συνεχή χρονιά από το τμήμα Τουρισμού, προκειμένου να συνεχιστεί το «χτίσιμο» της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης, με την προβολή τοπικών πιάτων και προϊοντων.  

Μεταξύ των γαστρονομικών events που θα πραγματοποιηθούν είναι το 1st Coffee & Brunch, μια μεγάλη γιορτή του καφέ και της κουλτούρας του. Οι λάτρεις του καφέ θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν διαφορετικές ποικιλίες και χαρμάνια τον Φεβρουάριο στους χώρους της ΔΕΘ.

Τον Απρίλιο θα λάβει χώρα το Φεστιβάλ Κρασιού και γαστρονομίας με τοπικές γεύσεις και οίνους στο Συνεδριακό Κέντρο «Βελλίδης», ενώ τον ίδιο μήνα θα πραγματοποιηθεί και το 2o Thessaloniki Street Food στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου στη Νέα Παραλία θα διεξαχθεί το Food Market Thessaloniki's Edition, όπου 14 καντίνες θα φιλοξενήσουν σεφ της πόλης με παράλληλα μουσικά δρώμενα. Τον ίδιο μήνα θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του δημαρχείου το 1st Thessaloniki Pie Festival, για τους λάτρεις της πίτας.

Τον Σεπτέμβριο μικρές και οικογενειακές ζυθοποιίες από τη Β. Ελλάδα θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο 2th Thessaloniki Beer Festival.

Η δημοτική αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα γαστρονομικά events καθώς  την περίοδο του 1ου Street food festival τον Απρίλιο και του 1ου Beer Festival τον Σεπτέμβριο συμμετείχαν 50.000 και 70.000 άτομα αντίστοιχα, εκ των οποίων το 40% ήταν τουρίστες κυρίως από τα Βαλκάνια.

Όπως επισημαίνει στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης Σπύρος Πέγκας, «μετα τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο που υποδεικνύουν τη Θεσσαλονίκη σαν την πρωτεύουσα της γαστρονομίας, το τμήμα Τουρισμού δέχεται συνεχώς αιτήματα από ταξιδιωτικούς πράκτορες του εξωτερικού για να προγραμματίσουν την άφιξη των γκρουπ στην πόλη, την περίοδο διοργάνωσης του Thessaloniki Food Festival».

Στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival σχεδιάζεται να ανανεωθεί το πρόγραμμα «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω», με στόχο τα 50 εστιατόρια, που συμμετέχουν, να διπλασιαστούν.

Παράλληλα, αναμένεται να προωθηθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο Νέος Γαστρονομικός Οδηγός της πόλης (The Contemporary Cuisine of Thessaloniki) με τις 14 συνταγές της Θεσσαλονίκης από τη σύγχρονη κουζίνα.

Για πρώτη φορά ο δήμος Θεσσαλονίκης αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση για τη δημιουργία ενός Συμβουλίου Αστικής Διατροφικής Πολιτικής. Σκοπός του να προωθηθούν μεταξύ άλλων οι σωστές πολιτικές σε όλα τα επίπεδα, από την πρωτογενή παραγωγή, τα υγιεινά σχολικά γεύματα, τη μη σπατάλη τροφίμων, την ανακύκλωση και το δίκαιο εμπόριο των τροφίμων.  

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival αναμένεται να εγκριθούν την Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.