Skip to main content

Αίρεται η ασυλία Κατρούγκαλου και Στέφου με απόφαση της Ολομέλειας

Αντίθετα, απέρριψε το αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή της ΔΗΣΥ Ανδρέα Λοβέρδου και του πρώην προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Την άρση της ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου, το οποίο και οι ίδιοι είχαν ζητήσει, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Αντίθετα, απέρριψε το αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή της ΔΗΣΥ Ανδρέα Λοβέρδου και του πρώην προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ειδικότερα:

Για τον κ. Κατρούγκαλο: Ναι ψήφισαν 174 βουλευτές, Όχι 7.

Για τον κ. Στέφο: Ναι ψήφισαν 175 βουλευτές, Όχι 3.

Για τον κ. Μεϊμαράκη: Όχι ψήφισαν 175 βουλευτές, Ναι 5

Για τον κ. Λοβέρδο: Όχι ψήφισαν 171 βουλευτές, Ναι 11.

Η υπόθεση του κ. Κατρούγκαλου αφορά απιστία σχετικά με την υπηρεσία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, συνολικής αξίας άνω των 500.000 ευρώ, σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, αδίκημα το οποίο τελέστηκε την περίοδο 2010-2012.

Το αδίκημα για τον κ. Στέφο είναι ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η υπόθεση του κ. Μεϊμαράκη αφορούσε στη διερεύνηση, μετά από εξώδικη δήλωση πολίτη, τυχόν αξιόποινων πράξεων για παράβαση καθήκοντος κατά την περίοδο που ήταν πρόεδρος της Βουλής.

Η υπόθεση του κ. Λοβέρδου αφορούσε παράβαση μυστικών της Πολιτείας, και ειδικότερα διαρροή διαβαθμισμένου εγγράφου από την υπηρεσία του υπουργείου Άμυνας.