Skip to main content

Έργα 33,54 εκατ. ευρώ για την υγεία μέσω ΕΣΠΑ

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 33,54 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν στον τομέα της υγείας μέσω του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Έργα συνολικού προϋπολογισμού 33,54 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν στον τομέα της υγείας μέσω του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, τα έργα που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας - Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων (ΔΕΠΙΝ) είναι τα εξής:

-Προμήθεια και εγκατάσταση ιατρικού και λοιπού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Aγιος Ανδρέας» με προϋπολογισμό 5,5 εκατ.ευρώ.

-Κατασκευή της νέας πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Aγιος Ανδρέας», ύψους 3,81 εκατ.ευρώ. Το πρώτο στάδιο του έργου, προϋπολογισμού 3,18 εκατ.ευρώ, έχει πληρωθεί από το Γ΄Α ΚΠΣ.

-Χρηματοδότηση από τη ΣΑΕ 91/5 ενός επιπλέον ορόφου στη νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Aγιος Ανδρέας» με προϋπολογισμό 3,765 εκατ.ευρώ.

-Προμήθεια και εγκατάσταση ιατρικού και λοιπού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου ύψους 4,427 εκατ.ευρώ.

-Προμήθεια και εγκατάσταση ιατρικού και λοιπού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου με προϋπολογισμό 14,9 εκατ.ευρώ.

-Διαμόρφωση εσωτερικών χώρων «Καραμανδάνειου» Nοσοκομείου με προϋπολογισμό 1,112 εκατ.ευρώ.

Ο γ.γ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος χαρακτήρισε τις υποδομές στον χώρο της υγείας, ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει στην περιοχή, αφού σύμφωνα με το ίδιο η κατάσταση είναι εκρηκτική. «Δικαιολογημένα ο πολίτης αγανακτεί και απαιτεί άμεσες πρωτοβουλίες από εμάς», τόνισε, κάνοντας ειδική αναφορά στην αποκατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Αγ. Ανδρέας». Oπως ανέφερε, αμέσως μετά το Πάσχα το Yπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑΝΟΜ θα ανακοινώσουν το τελικό σχέδιο για την αποκατάσταση του κτιρίου.

Εξάλλου, τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για πληρωμές δράσεων στον τομέα της υγείας, συνολικού ύψους 996.472 ευρώ.