Skip to main content

Έργα για το χιονοδρομικό κέντρο της λίμνης Πλαστήρα

Σειρά έργων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο χιονοδρομικό κέντρο «Καραμανώλη» της λίμνης Πλαστήρα υλοποιεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας.
Έργα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο χιονοδρομικό κέντρο της λίμνης Πλαστήρα

Σειρά έργων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο χιονοδρομικό κέντρο «Καραμανώλη» της λίμνης Πλαστήρα υλοποιεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητάς του και την εν γένει τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Στα τέλη του 2008 η νομαρχία ξεκίνησε την κατασκευή του δρόμου που συνδέει το χιονοδρομικό με τον οικισμό της Νεράιδας. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΑΠΝΑ ΙΙ και είναι πλέον έτοιμο, όπως και ο χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων των επισκεπτών του χιονοδρομικού κέντρου.

 Τον περασμένο Απρίλιο ο Δήμος Νεβρόπολης Αγράφων χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 80.000 ευρώ για έργα υποδομής στο χιονοδρομικό ενώ εντός του θέρους υπογράφηκε και νέα απόφαση από τον τότε υφυπουργό, κ. Θανάση Νάκο, για έκτακτη οικονομική ενίσχυση της Ν.Α. Καρδίτσας με το ποσό των 200.000 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η επέκταση της ηλεκτροδότησης από τη Νεράιδα προς το «Καραμανώλη. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο νομάρχης Καρδίτσας, κ. Φώτης Αλεξάκος σημείωσε ότι η Ν.Α. Καρδίτσας είναι αποφασισμένη να υπερβεί κάποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες που ανέκυψαν, ώστε πολύ σύντομα να είναι έτοιμη η πλήρης ηλεκτροδότηση του χιονοδρομικού κέντρου και η απρόσκοπτη λειτουργία του με το μέγιστο αριθμό επισκεπτών που μπορεί να δεχθεί.